Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Στο τραπέζι ενιαίος ΦΠΑ 15%

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικός φόρος σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Στο τραπέζι βρίσκεται ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ, ωστόσο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το ύψος του.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγω για συντελεστή 18% ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες και αγαθά πλην των φαρμάκων και των τροφίμων και των βιβλίων ενώ πληροφορίες από την ελληνική πλευρά κάνουν λόγο για συντελεστής θα ανέρχεται στο 15%.

Αν εφαρμοστεί ο ενιαίος συντελεστής στο 15% τότε θα υπάρξει μία μείωση τη τάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που φορολογούνται σήμερα με ΦΠΑ 23% και μία αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων σε όσα προϊόντα και υπηρεσίες βρίσκονται στο 13%.

Ταυτόχρονα καταργείται το ειδικό καθεστώς που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου το οποίο προβλέπει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ κατά 30%.

Ενδυση - υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα - είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.α. εντάσσονται σήμερα στον ανώτατο συντελεστή 23% και θα μειωθούν στο 15%.

Στο χαμηλό συντελεστή 13% ο οποίος θα ανέλθει σύμφωνα με τα σενάρια στο 15% εντάσσεται η εστίαση.

3. Φάρμακα, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες και περιοδικά εντάσσονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6,5%. Τουλάχιστον για τα φάρμακα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρηθούν στο χαμηλό συντελεστή.

Ταυτόχρονα εξετάζεται να επιβληθεί ειδικός φόρος σε μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα,καταστήματα πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδηση, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία.

Το μέτρο που φέρεται να περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που παρουσιάζεται το απόγευμα στο υπουργικό με στόχο να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές αφορά όλα τα νησιά και θα εφαρμόζεται για 6 μήνες το χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.