Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Αλλαγές και έκτακτα δρομολόγια πλοίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα έχει λάβει και σήμερα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί υπάρχουν σε όλα τα σημεία αναχώρησης των πλοίων στελέχη του λιμενικού σώματος, προκειμένου να διευκολύνουν και τους τελευταίους εκδρομείς που θέλουν να ταξιδέψουν μια και φέτος ο καιρός τις δύο προηγούμενες ημέρες δημιούργησε αναστάτωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ανάλογα μέτρα έχει λάβει στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης και η Τροχαία Πειραιά, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων προς το λιμάνι.

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 δρομολόγια πλοίων αντί 8 που ήταν προγραμματισμένα.

Χωρίς αλλαγή προγραμματισμού θα γίνουν τα δρομολόγια από τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Πέντε αναχωρήσεις πλοίων θα γίνουν από τη Ραφήνα και τέσσερις από το Λαύριο.

Επίσης το «Νήσος Μύκονος» που αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι τη Σύρου, όπου παρέμενε «εγκλωβισμένο» λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτείνει το δρομολόγιό του και εκτός από την Ικαρία και τη Σάμο προσεγγίζει τους Φούρνους,τη Χίο τη Μυτιλήνη τη Λήμνο και την Καβάλα.

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου αναχώρησαν τις απογευματινές ώρες από το λιμάνι του Πειραιά 9.564 επιβάτες, για τον Αργοσαρωνικό 6.589, από τη Ραφήνα 4,328 και από το Λαύριο 832.

Πάντως η κίνηση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να παρουσιάζει μικρή πτώση.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι οι καιρικές συνθήκες φέτος του Πάσχα δεν βοήθησαν την έξοδο των εκδρομέων καθώς υπήρξαν και πολλές ακυρώσεις.

Πέρυσι Μεγάλη Παρασκευή 18/04/2014 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 13.268 επιβάτες, 7810 για τον Αργοσαρωνικό 7.540 από τη Ραφήνα και 2.390 από το Λαύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.