Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η έκθεση του Μουσείου της Καρλσρούης στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται έως τις 29 Μαρτίου.

Οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις επόμενες 2 εβδομάδες μια έκθεση ιδιαίτερης θεματικής και αξίας, με τίτλο «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» (Eurolog-Projekt), του Μουσείου της Καρλσρούης.

Με το ερώτημα «Πώς και τι μπορούμε να διδαχτούμε από την αρχαιότητα;», η έκθεση αναδεικνύει τη σημασία της μελέτης των γεγονότων του παρελθόντος για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που απασχολούν έντονα την Ευρώπη του σήμερα, όπως η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση και ο τοπικισμός. Αφετηρία αυτού του ιδιαίτερου «διαλόγου» αποτελεί ένα κοινό ιστορικό παρελθόν, όπου η ελληνική και η ρωμαϊκή αρχαιότητα έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ευρωμεσογειακού χώρου.

Η έκθεση «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» ταξιδεύει τον επισκέπτη στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάζοντας την ιστορική διαδρομή της πολιτισμικής ανταλλαγής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των λαών, σε ένα χώρο όπως το αεροδρόμιο, τόπο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμικών και εθνικών ταυτοτήτων.

Η περιοδική έκθεση «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται έως τις 29 Μαρτίου, στο Επίπεδο Αναχωρήσεων (Είσοδος 4, περιοχή check-in 153-157), περιοχή προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.



• Το Eurolog-Projekt υποστηρίζεται επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τεσσάρων πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες: www.eurolog-project.eu.

• Υπεύθυνη: Δρ Καταρίνα Χορστ, Μουσείο της Καρλσρούης (Badisches Landesmuseum Karlsruhe), katarina.horst@landesmuseum.de




Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.