Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με 450 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Στα 450 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» που εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ.

Οι βασικές αρχές του προγράμματος παρουσιάστηκαν σήμερα σε δημάρχους και εκπροσώπους φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, επισήμανε ότι «το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας -ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα- της κλιματικής αλλαγής, της μείωσης των εκπομπών του μονοξειδίου του άνθρακα καθώς και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, δίνει έμφαση στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων αλλά και στο ζήτημα της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Η κ. Κασσωτάκη ανέφερε ακόμα ότι το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και γι αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν ώριμες μελέτες ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.

Στις τεχνικές ανάγκες του προγράμματος αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, επισημαίνοντας ότι η σωστή ενημέρωση των φορέων που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα τους βοηθήσει να το διαχειριστούν σωστά.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» από τον Ιούνιο με τις πρώτες εντάξεις έργων για τα οποία θα υπάρχουν ώριμες μελέτες, ενώ ανέφερε πως για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων οι πρώτες μελέτες αφορούν τη διάβρωση των ακτών και την ανάπλαση της λίμνης Αγιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.