Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στη Χίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μήνυσης δασκάλου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε σήμερα στάση εργασίες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Χίου, από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η στάση εργασίας κηρύχτηκε προκειμένου, όσοι εργαζόμενοι θέλουν, να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στο δάσκαλο και αιρετό του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μάρκο Σκούφαλο, στο Πρωτοδικείο Χίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον κ. Σκούφαλο ο οποίος δικάζεται ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΑΚΜΗ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη στοιχειοθετημένη ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ.

«Είναι προφανές ότι, ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες "Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις" (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε προς το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.