Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Υποφέρω από ημικρανία. Πως μπορώ να ανακουφιστώ, χωρίς φάρμακα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας ένα εκατομμύριο άτομα υποφέρουν από ημικρανία και από αυτά τα 2/3 είναι γυναίκες, οι οποίες κατά μέσο όρο έχουν 1-3 ημικρανικές κρίσεις το μήνα. Η ημικρανία, που απασχολεί έντονα ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών ηλικίας 20-35 ετών, σε ορισμένες γυναίκες εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά την εγκυμοσύνη. Οι ημικρανίες πολλές φορές έχουν να κάνουν και με τη χρήση αντισυλληπτικών ή εντοπίζονται τις μέρες πριν ή μετά την περίοδο. Ακόμα, πολλές γυναίκες εμφανίζουν κρίσεις ημικρανίας κατά τη διάρκεια κάποιας εξαντλητικής δίαιτας αδυνατίσματος. Όπως συστήνουν και οι ειδικοί θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση φαρμάκων, ακόμη κι αν πρόκειται για απλά παυσίπονα. Όπως τονίζουν μάλιστα ένα παυσίπονο δεν προκαλεί πρόβλημα, όμως η κατανάλωσή τους "με τις χούφτες" μπορεί να εντείνει, αντί να βελτιώσει, την κατάσταση.

Μέτρα που ανακουφίζουν τον πόνο
• Με το πρώτο σύμπτωμα της ημικρανίας βρέχετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και στη συνέχεια ξαπλώνετε σε ένα ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο. Έτσι, θα περάσετε την κρίση πιο ελαφρά.
Αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα, το βάλσαμο και η σκουτελαρία είναι ιδιαίτερα ευεργετικά στις ημικρανίες. Μπορείτε να τα χρησιμοποιή­σετε κάνοντας με μερικές σταγόνες ελαφρύ μα­σάζ στουs κροτάφους, σκέτα ή αραιώνοντας τα (10 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 25 ml αμυγδαλέλαιο).
• Για όσο διάστημα έχετε την ευαισθησία, ακο­λουθήστε μια διατροφή χωρίς τηγανητά και λιπα­ρά φαγητά αλλά και xωρίς σοκολάτες, πολλά τυ­ριά, εσπεριδοειδή και αλκοόλ (κυρίως κόκκινο κρασί), που κατηγορούνται ότι επιδεινώνουν την ημικρανία.
• Περιορίστε τον καφέ, το τσάι, το κάπνισμα και τα αναλγητικά, διότι η κατάχρησή τους μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπιάζουσα ημικρανία.
• Προτιμήστε μικρά και τακτικά γεύματα, αποφεύγοντας την πολύωρη αφαγία και τις εξαντλητικές δίαιτες.
• Αποφύγετε τη συνεχή έκθεση στον ήλιο, στο πο­λύ φως, στους δυνατούς ήχους και οσμές.
• Σημαντική βοήθεια θα σας προσφέρει ένα απλό ημερολόγιο, στο οποίο θα κρατάτε σημειώσεις για τις περιόδου που εμφανίζετε τις ημικραvίες, καθώς και το χρονικό διάστη­μα που σας τα­λαιπωρούν πε­ρισσότερο, για να μπορείτε να δώσετε χρήσιμες λεπτομέρειες στο γιατρό σας, εάν χρειαστεί.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.