Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Διακινούσαν «μαιμούδες» μέσω ίντερνετ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχαν στήσει το δίκτυό τους μέσα από ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε διαδικτυακές αγγελίες.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σχετικά με υπόθεση εισαγωγής, κατοχής και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιριών του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, την οποία εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες δημιουργούσαν διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε διαδικτυακές αγγελίες ειδικού τύπου και στη συνέχεια, παρουσίαζαν, ως γνήσια, και διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, επώνυμων εταιριών του εξωτερικού, σε ιδιαίτερα χαμηλές και ελκυστικές τιμές, παραπλανώντας έτσι τους υποψήφιους αγοραστές.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια των συλληφθέντων, σε Αθήνα και Βόλο, όπου εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα, υψηλού κόστους.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, την προστασία σημάτων, καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.