Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πότε μπορούν να γίνονται ενδοσχολικοί αγώνες στη Δευτεροβάθμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρέη διαιτητών στα εσωτερικά πρωταθλήματα αναλαμβάνουν οι μαθητές.

Απαραίτητοι για τη μαθητική διαδικασία είναι οι ενδοσχολικοί αγώνες της Β/θμιας Εκπαίδευσης όπως αναφέρεται στη νέα Υπουργική Απόφαση που τιτλοφορείται «Αθλητικές δραστηριότητες σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και η οποία ισχύει από την έναρξη του σχολικού έτους 2015-16.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ενώ στα εσωτερικά πρωταθλήματα και αγώνες, χρέη διαιτητών -κριτών- γραμματείας αναλαμβάνουν οι μαθητές. Από κάθε τμήμα προτείνονται εκείνοι που μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω καθήκοντα και ορίζονται με κλήρωση πριν από τον αγώνα. Οι διαιτητές πρέπει να είναι ουδέτεροι με τις αγωνιζόμενες ομάδες.

Οι ενδοσχολικοί αγώνες θα διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις ή τους χώρους του σχολείου καθώς και σε αθλητικούς χώρους κοντά στο σχολείο. Οι αθλητικοί χώροι και γενικώς οι χώροι του σχολείου όταν αυτό δεν λειτουργεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διοργάνωση ενδοσχολικών αγώνων. Για τον λόγο αυτό θα ορισθούν οι ώρες που οι χώροι αυτοί θα είναι στη διάθεση των μαθητών του σχολείου και θα ορίζεται υπεύθυνος για να ανοίξει και να κλείσει τους χώρους, καθώς και για το φωτισμό αυτών, εφόσον χρειάζεται, ή τη χρήση διαφόρων οργάνων. Οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του σχολείου αλλά με προγραμματισμό και υπό τον έλεγχο του σχολείου.

Οι ενδοσχολικοί αγώνες μπορούν να γίνονται μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου ύστερα από συνεργασία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής με τον Διευθυντή του σχολείου και το σύλλογο των διδασκόντων ή εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Ο προγραμματισμός των εσωτερικών πρωταθλημάτων και αγώνων γίνεται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και τον υπεύθυνο Ομάδας Φυσικής Αγωγής της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο προγραμματισμός των εσωτερικών προβλημάτων και αγώνων γίνεται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου σε συνεργασία με το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων και καταχωρείται στο βιβλίο Πρακτικών του Συλλόγου Διδασκόντων.

Το ΦΕΚ 143Β/2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.