Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κοντά στους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Νοιάζομαι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκλεισε ένα χρόνο ζωής.

Οι ανάγκες συνολικά 121 ανασφάλιστων ογκολογικών ασθενών καλύφθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι το τέλος του έτους από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Νοιάζομαι" το οποίο δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο με πρωτοβουλία της διοίκησης του Θεαγενείου. Από τους ασθενείς αυτούς οι 93 εξετάστηκαν δωρεάν, οι επτά χειρουργήθηκαν, 12 έκαναν χημειοθεραπείες και εννέα νοσηλεύτηκαν.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του το Δίκτυο δέχτηκε προσφορές φαρμάκων από ιδιώτες και εταιρείες αξίας 400.000 ευρώ ενώ επιθέματα και άλλα υλικά αξίας 200.000 ευρώ δόθηκαν από το Δίκτυο στο Ιατρείο Πόνου και στη ΜΕΘ του Θεαγενείου. Επιπλέον το Δίκτυο έδωσε φάρμακα στους Γιατρούς του Κόσμου και στο Σύλλογο Διαβητικών για την κάλυψη των αναγκών των ογκολογικών ασθενών.

Τα παραπάνω ανέφερε η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε για τον απολογισμό του ενός έτους λειτουργίας του Δικτύου "Νοιάζομαι" αλλά και για να τιμηθούν οι δωρητές και οι χορηγοί που το στήριξαν.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Γιώργος Καλτσίδης χαιρετίζοντας την εκδήλωση δήλωσε συγκινημένος από το ενδιαφέρον των πολιτών για την κάλυψη των αναγκών των ογκολογικών ασθενών, όταν η πολιτεία ολιγωρεί, ενώ ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής/Τμήμα Μαστού του Θεαγενείου, Γιώργος Σιμπιλίδης, επισήμανε ότι το Δίκτυο αναπληρώνει τα κενά του κράτους και εξήρε το έργο των εθελοντών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο επιχειρηματίας Παρασκευάς Μπακλατσίδης ο οποίος δώρισε στο Θεαγένειο ένα τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό μαστογράφο.

«Ένιωσα τεράστια συγκίνηση από την χαρά των ανθρώπων του Θεαγενείου όταν έμαθαν ότι το νοσοκομείο θα αποκτήσει έναν καινούργιο ψηφιακό μαστογράφο. Σήμερα ο μαστογράφος αυτός είναι ένα εργαλείο στα χέρια άξιων ανθρώπων. Τον αφιερώνω στη μνήμη του αδελφού μου Γιώργου που χάθηκε πριν 10 μήνες. Εύχομαι αυτή η κίνηση να γίνει παράδειγμα για εύπορους πολίτες. Εμείς θα μείνουμε στο πλευρό του Θεαγενείου» είπε ο κ Μπακλατσίδης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα μεταξύ άλλων σε πρώην μέλη του ΔΣ του Θεαγενείου, στον πρώην διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλο Βεντούρη, στον χειρουργό Γιώργο Σιμπιλίδη, στον Σύλλογο Φίλων Θεαγενείου, στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης, σε εθελοντές καθώς και σε εταιρείες που στήριξαν το Δίκτυο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.