Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Οι «έξυπνες» μπαταρίες που φορτίζουν σε 2 λεπτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ταχύτατοι φορτιστές παρουσιάστηκαν σε έκθεση στο Λας Βέγκας.

Σε λίγο καιρό μπορεί να μπορείτε να φορτίζετε τις «έξυπνες» συσκευές σας μέσα σε μόλις… δύο λεπτά.

Αυτό τουλάχιστον «υπόσχεται» μια εταιρεία τεχνολογίας, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά φορτιστών μπαταριών για smartphones οι οποίες φορτίζουν πλήρως σε δύο λεπτά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Independent οι ταχύτατοι φορτιστές παρουσιάστηκαν στην έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η StoreDot, ενώ όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί η διάρκεια των μπαταριών να είναι ελαφρώς μικρότερη, ωστόσο μπορούν να διαρκέσουν έως και πέντε ώρες με μια πλήρη φόρτιση διάρκειας δύο λεπτών.



Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Doron Myersdorf, μιλώντας στο BBC εξήγησε πώς η εταιρεία του κατάφερε να δημιουργήσει αυτό που πολλοί ονειρεύονταν, «χτίζοντας από την αρχή» -όπως είπε ο ίδιος- την τεχνολογία μπαταριών από κάτω προς τα πάνω, με τη χρήση ειδικών, συνθετικών, οργανικών μορίων.

Το BBC αναφέρει ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων σε όλον τον κόσμο αναζητούν ήδη τρόπους για να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.