Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αποσύρθηκε η απόφαση για συνταγές από νοσηλευτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για δικαίωση κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Μετά τις έντονες αναδράσεις των γιατρών, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης απέσυρε την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 79/2015 και η οποία έδινε στους νοσηλευτές συνταγογράφησης φαρμάκων, αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και εκτέλεσης ιατρικών πράξεων.

«Η ιατρική λειτουργία δεν υποκαθίσταται καθ' οιονδήποτε τρόπο», τονίζει σε ανακοίνωσή του Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, συμπληρώνοντας ότι η θέση του «ήταν εξαρχής αμετακίνητη ως προς την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης, καθώς με αυτή διδόταν, μεταξύ άλλων, στους νοσηλευτές η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων, αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και εκτέλεσης ιατρικών πράξεων».

«Ο ΠΙΣ τρέφει απεριόριστη εκτίμηση προς τον κλάδο των νοσηλευτών. Οι νοσηλευτές ήταν και είναι στενοί συνεργάτες των ιατρών τόσο στα Νοσοκομεία όσο και στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας. Ωστόσο, υπάρχει σαφής διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων των δύο επιστημονικών κλάδων. Επιμένουμε ότι δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να υποκαθίσταται η ιατρική λειτουργία καθ’ οιονδήποτε τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.