Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Λαθροθήρας σκότωσε αργυροπελεκάνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θύμα λαθροθηρίας έπεσε ένας ενήλικος αργυροπελεκάνος στο Δέλτα Έβρου. Πρόκειται για ένα παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, ενώ στην Ελλάδα φιλοξενούνται πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο αργυροπελεκάνος έφερε πομπό στη ράχη του μέσω του οποίου παρακολουθούνταν οι μετακινήσεις του εδώ και μερικούς μήνες στο πλαίσιο προγράμματος τηλεμετρίας που εκπονεί η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών από το 2012.

Παγιδεύτηκε στη Μικρή Πρέσπα το καλοκαίρι όπου και του τοποθετήθηκε ο πομπός και μετά από περιπλάνηση μερικών εβδομάδων σε διάφορους υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας επέλεξε το Δέλτα του Έβρου.

Εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου κατευθύνθηκαν με βάρκα στο σημείο από το οποίο λαμβάνονταν τα τελευταία στίγματα του πομπού του που έδειχναν πλήρη ακινησία, συνέλεξαν το νεκρό πελεκάνο και τον μετέφεραν σε κτηνίατρο της Αλεξανδρούπολης.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν πληθώρα ψιλών σκαγιών στο θώρακα και την αριστερή φτερούγα, ένδειξη ότι ο πελεκάνος ήταν στόχος των λαθροκυνηγών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το περιστατικό θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό, επειδή πέρσι την ίδια εποχή κι άλλος ένας αργυροπελεκάνος με πομπό πυροβολήθηκε στην ίδια περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.