Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Στο επίκεντρο τα φορολογικά και τελωνειακά θέματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεδρίασε η ομάδα αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Συνεδρίασε για πρώτη φορά, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η Ομάδα Διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τέθηκαν οι βασικοί στόχοι και ο τρόπος λειτουργίας της Ομάδας, ενώ συμφωνήθηκε -ύστερα από πρόταση της γενικής γραμματέως- η μελέτη και σύνταξη από τους φορείς που εκπροσωπούνται, συγκεκριμένων αιτιολογημένων προτάσεων, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν το αντικείμενο εργασίας της Ομάδας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η γγ Κατερίνα Σαββαΐδου τόνισε: «Οι προτάσεις θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση επίλυσης σημαντικών προβλημάτων, όπως απλοποίησης πολύπλοκων χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, που αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της αγοράς και θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων». Δεσμεύτηκε δε, για τη συνεχή και στενή συνεργασία των φορέων της ΓΓΔΕ με τους εκπροσώπους της Ομάδας Διαβούλευσης και γενικότερα με τους φορείς της αγοράς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Κυριαζής Χάρης, Σφακάκης Κωνσταντίνος (εκπρόσωποι Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Τσόγης Ευάγγελος (εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος), Κολιός Ζώης (εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Μήτσιος Ηλίας (εκπρόσωπος Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος), Σκιαδάς Κωνσταντίνος (εκπρόσωπος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών), Κασέρης Νεκτάριος (εκπρόσωπος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος), Μουζάκης Αντώνιος (εκπρόσωπος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Γιαλούρη Ειρήνη (Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. και Μπάκας Ιωάννης (Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Γ.Γ.Δ.Ε.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.