Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια τιμή στον «Mr. Ippon»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, μέσα από τις σελίδες του «Goal», καταγράφηκε η χρηματιστηριακή αξία του Ηλία Ηλιάδη στο παγκόσμιο στερέωμα του τζούντο και πώς αυτή μεταφράζεται σε χορηγίες με την παράλληλη δημιουργία ενός διεθνούς brand name, με αφορμή την ένταξή του στους αθλητές που σπονσοράρει μεγάλη αθλητική εταιρεία.

Ο «Mr. Ippon» λοιπόν αποτελεί για την ίδια την Παγκόσμια Ομοσπονδία επίσης ένα τεράστιο κεφάλαιο. Η IJF, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου στον τρόπο που προωθεί το άθλημα, αναπτύσσοντάς το με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φρόντισε να δείξει την αναγνώριση που αξίζει στον τρεις φορές παγκόσμιο Ελληνογεωργιανό πρωταθλητή.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 και «χάλκινος» στο Λονδίνο το 2012 θα τιμηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα παραλάβει χρηματικό έπαθλο 40.000 δολαρίων για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει και που αυτές σχετίζονται με τη διαφήμιση και την εξάπλωση του τζούντο την τελευταία δεκαετία.



Και μπορεί τα χρήματα να είναι καλά σε μια εποχή που ο ελληνικός αθλητισμός δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του, όμως αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο είναι η παγκόσμια αναγνώριση και σε αυτό το επίπεδο για τον Ηλία Ηλιάδη που έχει καταφέρει να «μεγαλώσει» το άθλημα κι εντός των συνόρων. Κι αυτό γιατί ο «Mr. Ippon» αποτελεί ίνδαλμα για εκατοντάδες χιλιάδες τζουντόκα σε όλο τον κόσμο.

Ο Ηλιάδης δεν είναι ο μοναδικός τζουντόκα που θα βραβευτεί από την IJF. Ανάλογο βραβείο θα δοθεί και στον ανίκητο Γάλλο Τέντι Ρινέρ, που μετρά επτά συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους. Επίσης, από 50.000 δολάρια θα πάρουν η Μαλίντα Κελμέντι από το Κόσοβο και ο Γεωργιανός Αφταντίλ Τσρικισβίλι καθώς συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς μέσα στη χρονιά στις παγκόσμιες κατατάξεις γυναικών και ανδρών αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.