Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Προτάσεις γάμων σκέτες τραγωδίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν το έτερον ήμισυ... δε θέλει να σε παντρευτεί!

Ανατρέχοντας στο λήμμα «γάμος» στο λεξικό διαβάζουμε: νόμιμη ένωση ενός άντρα και μιας γυναίκας, που καθαγιάζεται με εκκλησιαστική τελετή ή επικυρώνεται απλά από τις πολιτικές αρχές.

Μέχρι, λοιπόν, να διαβείς το κατώφλι της εκκλησίας ή του δημαρχείου προηγείται μια άλλη διαδικασία: αυτή της πρότασης γάμου.

Κάποιοι άνθρωποι το ονειρεύονται και το σχεδιάζουν όλη τους τη ζωή: πώς θα βρουν έναν ευφάνταστο τρόπο που θα συγκινήσει τον ή την αγαπημένη τους, πώς ο ρομαντισμός θα ξεχειλίσει στον αέρα και πώς θα κλάψει μέχρι και η τελευταία θεία του σογιού! Άλλοι επιλέγουν τον πιο απλό και λιτό τρόπο, που δεν χρειάζεται πολλά σενάρια και φαντασία. Και στις δύο, όμως περιπτώσεις, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το άλλο του μισό να τρέχει να ξεφύγει, μετά το περιβόητο «θες να με παντρευτείς;». Το να ακούς το έτερον ήμισυ να σου λέει ότι δεν θέλει να περάσει την υπόλοιπή του ζωή μαζί σου είναι από μόνο του λίγο εξευτελιστικό. Πόσο​ μάλλον όταν η στιγμή απαθανατίζεται σε βίντεο!

Στις περιπτώσεις που ακολουθούν οι προτάσεις γάμου δεν πήγαν όπως τις φαντάστηκε ο άνθρωπος που αγόρασε το μονόπετρο και γονάτισε. Κάποιες από αυτές δεν ήταν απορριπτικές, απλά πήγαν πολύ πολύ στραβά (και σίγουρα τα ζευγάρια θα τις συζητούν για χρόνια!). Κάποιες άλλες όμως έληξαν με τον πιο απρόσμενο τρόπο και μπορεί τα βίντεό τους να μας κάνουν να γελούν, όμως δεν νιώθουν την ίδια χαρά και οι πρωταγωνιστές τους, που σίγουρα ήθελαν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί από την ντροπή!

Απολαύστε τες!

Γρήγορο φαγητό, γρήγορος γάμος



Οι προτάσεις γάμου συνήθως χαρακτηρίζονται από άκρατο ρομαντισμό και πρωτότυπες ιδέες. Αυτός ο άντρας αποφάσισε να μην επενδύσει σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, αλλά διάλεξε ένα φαστ φουντ σε ένα εμπορικό κέντρο, το μέρος όπου συνάντησε την κοπέλα του για πρώτη φορά. Φόρεσε το κοστούμι του και αποφάσισε να ανοίξει την ψυχή του στην εκλεκτή της καρδιάς του. Αφού της είπε πόσο ζαλίζεται από έρωτα όταν βρίσκεται γύρω της και πόσο αγαπάει τα cupcakes που φτιάχνει, έφερε και έναν μουσικό με κιθάρα για να της τραγουδήσει το «Sweet Caroline», μιας και αυτό ήταν παρεμπιπτόντως το όνομά της. Ο ενθουσιασμός του είναι ασυγκράτητος και τίποτα δεν τον σταματά, ακόμα και όταν η κοπέλα κουνά το κεφάλι της και του ζητά να σταματήσει. Της κάνει την πρόταση, επευφημούμενος από τους παρευρισκόμενους, και ξαφνικά βλέπει την καλή του να τον παρατάει σύξυλο και να φεύγει από το εμπορικό κέντρο. Ας μην αναφερθούμε στα σχόλια που έκαναν όσοι είδαν το σκηνικό!



Μπασκετική ατραξιόν



Άμα είσαι άτυχος, τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Πόσο μάλλον όταν έχεις πάει να δεις έναν αγώνα NBA με τους Houston Rockets και καταλήγει η ιστορία σου να γίνεται ευρέως γνωστή μέσω τηλεόρασης. Το 2008 λοιπόν ο πρωταγωνιστής του βίντεο γονατίζει για την πρόταση γάμου στη διάρκεια του ημιχρόνου και οι εκφωνητές αρχίζουν να περιγράφουν το περιστατικό. Λένε, μεταξύ άλλων, ότι δεδομένου του απροόπτου της κατάστασης, η γυναίκα πρέπει να πει «ναι» για να μη γίνει ρεζίλι μπροστά σε όλους τους οπαδούς που βρίσκονται στο γήπεδο. Αμ δε! Όχι μόνο δεν την ένοιαξε καθόλου, αλλά προσπάθησε να του ξεφουρνίσει και μια δικαιολογία πριν το σκάσει από το γήπεδο! Ούτε λόγος για τον άντρα, που όχι μόνο έφυγε ντροπιασμένος και με κατεβασμένο το κεφάλι, αλλά τον συνόδεψε στην έξοδο και η αρκούδα-μασκότ της ομάδας (έτσι, για να γυρίσουν να δουν το σκηνικό και όσοι δεν το είχαν προσέξει!).



Η βιαστική



Δεν είναι και πολύ σύνηθες να βλέπεις μια γυναίκα να γονατίζει για να ζητήσει από τον αγαπημένο της να την παντρευτεί. Πρόσθεσε στο σκηνικό και τη μικρή διάρκεια της σχέσης -μόλις δύο εβδομάδες-, και η κατάληξη φαντάζει προδιαγεγραμμένη. Η νεαρή λοιπόν αποφάσισε να κάνει την πρόταση σε μια φιλική συγκέντρωση. Καλλωπίζεται στην τουαλέτα πριν το μεγάλο βήμα και ενθουσιασμένη γονατίζει και ζητάει τον καλό της σε γάμο μπροστά σε όλους τους φίλους τους. Το χαμόγελό της παγώνει όμως και η αρνητική απάντηση που παίρνει έχει ως αποτέλεσμα να χτυπάει και να πετάει πράγματα στον πρώην (φανταζόμαστε) αγαπημένο της!



Ψηλά-ψηλά στον ουρανό



Η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει κάτι το ντροπιαστικό και το πιθανότερο είναι ότι η γυναίκα θα δεχόταν. Η έκβασή της όμως δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο υποψήφιος γαμπρός όχι μόνο έτρεχε πανικόβλητος να σώσει την κατάσταση, αλλά τα άκουσε κιόλας! Είχε λοιπόν την ιδέα να βάλει το δαχτυλίδι μέσα σε ένα μπαλόνι και να το δώσει στη μέλλουσα γυναίκα του. Εκείνη, χαρούμενη μετά το «θέλεις να με παντρευτείς;», κάνει μια κίνηση ενθουσιασμού με το χέρι της και… πάει το μπαλόνι. Ο άντρας τη σπρώχνει και αρχίζει να κυνηγάει το μπαλόνι, ενώ αυτή πιστεύει ότι για κάποιον λόγο την αφήνει σύξυλη και φεύγει. Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησε καυγάς, με τη γυναίκα να ακούγεται στο βίντεο να του φωνάζει πώς ήταν δυνατόν να θεωρήσει καλή την ιδέα του!



Απόρριψη σκέτη κωμωδία



Το «The Footy Show» είναι μια κωμική εκπομπή που παίζεται στην αυστραλιανή τηλεόραση από το 1994. Το 2009 ένας ερωτευμένος άντρας από το κοινό αποφασίζει να μοιραστεί την ευτυχία του και να κάνει ζωντανά πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Γονατίζει λοιπόν, όπως γίνεται πάντα, και κάνει τη μεγάλη ερώτηση. Σίγουρα δεν περίμενε την απάντηση «Δεν μπορείς να το κάνεις τώρα αυτό!». Εκείνος την παρακαλάει να πει «ναι» και να το συζητήσουν αργότερα. Ούτε κουβέντα! Η γυναίκα το βάζει στα πόδια και ο άντρας εμφανώς λυπημένος έχει τώρα ένα νέο βάσανο μπροστά του: θέλει να καλέσει τον μπαμπά του ώστε να μη δει το επεισόδιο η αγαπημένη του μαμά!



Πού ’ντο πού ’ντο το δαχτυλίδι



Βαρκάδα στη λίμνη. Και μόνο ως εικόνα, ο ρομαντισμός είναι διάχυτος. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από μια πρόταση γάμου. Παρουσία φίλων λοιπόν, ο πρωταγωνιστής του βίντεο ζητάει από το κορίτσι του αιώνια αγάπη και αφοσίωση. Στην ακτή μάλιστα έχει βάλει μερικούς δικούς του να κρατάνε πανό με τη φράση «Θα με παντρευτείς;». Όλα καλά ως εδώ. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζει το δαχτυλίδι στη μέλλουσα νύφη. Εκείνη συγκινείται, όπως είθισται, πάει να τον χαϊδέψει, σκουντάει όμως το χέρι του και η βέρα εκτοξεύεται στη λίμνη! «Ω, Θεέ μου!», είναι τα λόγια σε επανάληψη του δύστυχου μέλλοντα γαμπρού, που πανικόβλητος πηδάει στο νερό προς αναζήτηση του δαχτυλιδιού. Μέσα σε μία εβδομάδα, το βίντεο είδαν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στο YouTube. Η έκβαση της πρότασης παραμένει άγνωστη, όπως και η τύχη της βέρας...



Πρόταση… σφαλιάρα (και όχι συνειδησιακή)



Αυτή η πρόταση γάμου μοιάζει με απόλυτη καταστροφή και με μια πρώτη ματιά, φαντάζει κλισέ. Η αναπάντεχη τροπή της όμως την κάνει να ξεχωρίζει! Ο άντρας γονατίζει, κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ, και ζητά σε γάμο την αγαπημένη του, με τα βλέμματα όλων στραμμένα πάνω του. Μόλις λοιπόν κάνει την πρόταση, η δύσπιστη κοπέλα τον κοιτάζει και τον χαστουκίζει, φεύγοντας άρον άρον από το γήπεδο! Ο άντρας, μετά την αναπάντεχη αντίδρασή της, κάθεται κρατώντας το κεφάλι στα χέρια του, όλοι συνεχίζουν να τον καρφώνουν και στο φόντο ακούγεται «Hot dogs; Θέλει κανείς hot dogs;»!



Συναυλία με παρατράγουδα



Δεν θα μπορούσες να φανταστείς καλύτερο σκηνικό για να κάνεις την πρόταση γάμου στην κοπέλα σου από τη συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος. Έτσι σκέφτηκε ο νεαρός πρωταγωνιστής του βίντεο κατά τη διάρκεια συναυλίας της καναδικής indie rock μπάντας Born Ruffians. Ξεκίνησε λοιπόν τον λόγο του, αλλά για κακή του τύχη η αγαπημένη του είχε εξαφανιστεί! Είτε λοιπόν κάτι ψυλλιάστηκε και έφυγε άρον άρον από τη συναυλία, είτε διάλεξε την πιο λάθος στιγμή να πάει στην τουαλέτα, είτε απλά το έπαιξε κινέζα και δεν απάντησε ποτέ! Και το χειρότερο; Το θύμα της απόρριψης δεν φόραγε μπλούζα ούτε παπούτσια και κατέβηκε από τη σκηνή απογοητευμένος και καταϊδρωμένος!



«Όχι» βιβλικών προδιαγραφών



Αυτή η πρόταση γάμου έγινε σε χριστιανικό φεστιβάλ νεότητας στην Αμερική και ο γαμπρός δεν θα μπορούσε να μην παραθέσει στην αγαπημένη του όσα λέει η Βίβλος για άνευ όρων αγάπη και πίστη. Αφού λοιπόν της απαρίθμησε όσα του πρόσφερε στον ενάμιση χρόνο της σχέσης τους, γονάτισε και της ζήτησε να περάσει όλη την υπόλοιπη ζωή της μαζί του. Οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν μέχρι τη στιγμή που έπεσε σιωπή. Η νεαρή τον κοίταξε, του είπε «συγγνώμη» και έφυγε τρέχοντας από τη σκηνή του φεστιβάλ!





Οι διαφημίσεις σώζουν (την ντροπή)



Θέλει τόλμη να κάνεις πρόταση γάμου σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ξέροντας ότι σε παρακολουθούν χιλιάδες τηλεθεατές, ανάμεσά τους η οικογένειά σου, φίλοι και γνωστοί. Ο κύριος που θα δείτε παρακάτω οπλίστηκε με θάρρος και πήγε στην αμερικάνικη εκπομπή «Almost Tonight Show With Bobby Bones». Γονάτισε λοιπόν μπροστά στην -μόλις λίγων μηνών- αγαπημένη του, που τον κοιτούσε έκπληκτη, και τη ζήτησε σε γάμο. Εκείνη, αφού του είπε να το συζητήσουν αργότερα, κράταγε σφιχτά το χέρι της προκειμένου να μην της βάλει το δαχτυλίδι. Και φυσικά η διακοπή για διαφημιστικά μηνύματα κρίθηκε επιβεβλημένη!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.