Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οδηγός… επιβίωσης - Σύνταξη τώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έτοιμοι για τη συνταξιοδότησή τους είναι 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την αγορά εργασίας.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν το επόμενο διάστημα, συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το πότε συμπληρώνεται η 25ετία (20ετία στην περίπτωση των τριτέκνων) για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις, ενώ σε ισχύ είναι και η διάταξη για έξοδο ανεξαρτήτως ορίου για όσους ασφαλίστηκαν πριν από το 1983.

Σημειώνεται πως οι διατάξεις που καθιστούν εφικτή την έξοδο στη σύνταξη πριν από τα 62χρόνια έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της τρόικας.

Ωστόσο η ελληνική πλευρά έχει προτείνει την διατήρηση των συγκεκριμένων διατάξεων μέχρι και το τέλος του 2018, για να μη θιγούν ώριμα δικαιώματα.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 67. Εναλλακτικά μπορούν να αποχωρήσουν στα 62 με συνολικά 40 έτη ασφάλισης.

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.