Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αλαλούμ στον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εάν κάποιος πραγματοποιήσει τρεις ή περισσότερες μεταβιβάσεις σε διάστημα δύο ετών, αυτό θεωρείται επιχειρηματική συναλλαγή που φορολογείται με συντελεστή 26%.

Φόρος με συντελεστή 26% στο κέρδος απειλεί όσους φορολογούμενους πουλήσουν μέσα σε διάστημα δύο ετών τρία ή περισσότερα ακίνητα καθώς, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις νόμου, η συναλλαγή θεωρείται επιχειρηματική.

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με αφορμή απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου αναφορικά με την επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Με την απόφαση αυτή «εφιστάται η προσοχή στους φορολογούμενους και τους συμβολαιογράφους όσον αφορά τις διατάξεις περί επιχειρηματικής δραστηριότητας και επιχειρηματικής συναλλαγής, κατά το άρθρο 21 του Ν. 4172/2013».

Το συγκεκριμένο άρθρο του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος είναι αυτό που ορίζει ότι στις περιπτώσεις ακινήτων τρεις μεταβιβάσεις σε διάστημα δύο ετών θεωρούνται επιχειρηματική συναλλαγή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.