Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν, αν όντως υπάρχει θέμα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσοχή συνέστησε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σάμου.

«Αν υπάρχει όντως θέμα διαφθοράς και παρανομίας θα πρέπει οι ένοχοι να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο», τόνισε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σάμου Νίκος Κακλαμάνης, αναφερόμενος στην υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής και αδικαιολόγητου πλουτισμού με «πρωταγωνιστές» έξι γιατρούς και πρώην διοικητικό διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου που έχει προκαλέσει αναστάτωση στη μικρή κοινωνία του νησιού.

«Χρειάζεται ωστόσο προσοχή, μιας και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση εκτός από δημοσιεύματα στον Τύπο» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης και ζήτησε από την Πολιτεία «να ξεκαθαρίσει με επίσημο τρόπο τι συμβαίνει, και από την άλλη η υπόθεση να τελεσιδικήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να μην διασύρονται αθώοι».

Την έκπληξή του εξέφρασε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης καταδικάζοντας τις πράξεις εφόσον αυτές αποδειχθούν βάσιμες.

Για την υπόθεση κατηγορούνται έξι ιατροί (ένας γυναικολόγος, δυο αναισθησιολόγοι, δυο ορθοπαιδικοί και ένας παθολόγος) και πρώην διοικητικός διευθυντής του γενικού Νοσοκομείου Σάμου, καθώς κατά τη διάρκεια έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών καταθέσεών τους, που ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, για το χρονικό διάστημα 2005- 2011.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εξετάσθηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, έχουν ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά και η αρμόδια ΔΟΥ για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.