Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Η πατρίδα του Ιπποκράτη να γίνει συνεδριακός προορισμός»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλίες του ΕΟΦ για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού.
Πρωτοβουλία αξιοποίησης του συνεδριακού τουρισμού με την προσέλκυση μεγάλων διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα, αναλαμβάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό.

Η Ελλάδα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, την ιστορία της, τη γεωγραφική θέση της, το φυσικό περιβάλλον, τις κλιματικές συνθήκες αλλά και τη διείσδυση των ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλα διεθνή συνέδρια, στα οποία θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της υγείας, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης.

«Αναδεικνύοντας την πατρίδα του Ιπποκράτη σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό, βελτιώνουμε τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, ενισχύουμε τις παραγωγικές και οικονομικές δραστηριότητές της. Ταυτόχρονα, στηρίζουμε τον πολυδύναμο τομέα του φαρμάκου, προσφέροντας επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες», σημείωσε ο κ. Λιντζέρης.

Ο ΕΟΦ, ως επίσημος φορέας της Πολιτείας για την πιστοποίηση των ιατρικών συνεδρίων, εγχώριων και διεθνών, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργεία, δήμους, ξενοδοχεία κ.λπ.), «να καθίσουν σε ένα μόνιμο τραπέζι συνεργασίας» για προσέλκυση συνεδρίων, τα οποία θα προσδώσουν στην Ελλάδα κύρος και προστιθέμενη αξία. Δυστυχώς, έως σήμερα, δεν υπήρχε καμία οργανωμένη στήριξη για την προσέλκυση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και ό,τι γινόταν βασιζόταν σε μεμονωμένες προσπάθειες.

«Μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου να καταστήσουμε την πατρίδα μας εξωστρεφή, σύγχρονη, φιλόξενη και ελκυστική», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

Ο συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας, τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Υπέρτασης, Αθανάσιος Μανώλης, τόνισε ότι ένας σύνεδρος ισοδυναμεί με 6 έως 7 τουρίστες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση συνεδρίων, ο κλάδος απασχολεί 67 επαγγέλματα με περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας.

Στον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών για την προσέλκυση διεθνών συνεδρίων αναφέρθηκε ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, Παναγιώτης Βάρδας, καθώς ο συνεδριακός τουρισμός είναι φυσικό να αποτελεί στόχο κάθε χώρας, διότι, αφενός προβάλει τη χώρα και αφετέρου βοηθά σημαντικά την οικονομία της.

«Τα συνέδρια δεν είναι ευκαιριακά κέρδη αλλά στρατηγική σε βάθος χρόνου» σημείωσε ο κ. Μανώλης, επισημαίνοντας ότι μεγάλη σημασία στον ανταγωνισμό των χωρών παίζουν η συνολική οργάνωση ενός πλήρους φακέλου διεκδίκησης, ο σωστός τρόπος προβολής, η επαφή με τους ανθρώπους- κλειδιά στις αποφάσεις, και η διερεύνηση και επαφή με τα μελλοντικά συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη πενταετία, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται τουλάχιστον πριν τρία χρόνια.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε μία θεαματική αύξηση στον αριθμό των διεθνών συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας, σε σχέση με το 2011 και το 2012, όπου τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Συγκεκριμένα, το 2011 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μόλις 6 συνέδρια και 15 το 2012. Αυτοί οι αριθμοί υπερδιπλασιάστηκαν το 2013, καθώς πραγματοποιήθηκαν 34 διεθνή συνέδρια, ενώ εφέτος ο αριθμός των διεθνών συνεδρίων ξεπέρασε τα 50 έως το τέλος Νοεμβρίου.

Πρώτο βήμα για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό αποτελεί η διοργάνωση ημερίδας, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, όπου θα παρευρεθούν σημαντικές προσωπικότητες της επιστημονικής κοινότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.