Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το αμερικάνικο φίδι που «απειλεί» την Αυστραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό φιδιού προτού γεννήσει τα αυγά του.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, καθώς οι ειδικοί φοβούνται ότι ένα φίδι (American corn snake) –είδος που ζει στη Β. Αμερική) ετοιμάζεται να γεννήσει τα αυγά του στην περιοχή.

Ειδικές υπηρεσίες διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του, πριν προλάβει να γεννήσει, καθώς μετά όπως αναφέρουν, θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι φωλιές.

Ο ειδικός στα φίδια, Ritchie Gilbert, δήλωσε στο Business Insider της Αυστραλίας, ότι έλαβε αρκετές φωτογραφίες από έναν κτηνίατρο της περιοχής πριν από μερικές ημέρες, ο οποίος ζητούσε βοήθεια για να αναγνωριστεί το είδος του φιδιού που κυκλοφορούσε στην περιοχή.

Το αμερικάνικο φίδι που «απειλεί» την Αυστραλία

Το φίδι εντόπισε αρχικά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην αυλή του σπιτιού τους. «Σε μία από τις φωτογραφίες φάνηκε ότι το φίδι ήταν θηλυκό και σχεδόν έτοιμο να γεννήσει» εξήγησε ο Gilbert.

Ο ίδιος εκτιμά, ότι το φίδι θα γεννήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και αφού συμβεί αυτό, θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι φωλιές, «μιας και τα φίδια είναι πολύ καλά στο να κρύβουν τα αυγά τους».

Το συγκεκριμένο είδος φιδιού δεν είναι δηλητηριώδες, όμως κρίνεται απαραίτητο να εντοπιστεί, καθώς η εισαγωγή ξένων ειδών σε ένα ενδιαίτημα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος, προκαλώντας προβλήματα στη γηγενή άγρια χλωρίδα και πανίδα.

«Αποτελεί απειλεί για την βιοασφάλεια της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και σχολίασε, ότι το συγκεκριμένο φίδι έχει μεγάλη αξία και μπορεί να υπάρχει κάποιος «εκεί έξω που θα προσπαθήσει να το πάρει πίσω».

«Δεν έχω ιδέα πώς καταφέρνουν και τα περνούν στη χώρα, όμως υπάρχει ένα παράνομο πρόγραμμα αναπαραγωγής στη μαύρη αγορά, το οποίο φαίνεται ότι συνεχίζεται» πρόσθεσε.

Ένα φίδι-μωρό μπορεί να πουληθεί έναντι 800 δολαρίων. Ένα φίδι μπορεί να αξίζει μέχρι και 24.000 δολάρια αν γεννήσει 30 αυγά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Gilbert.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.