Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Το υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Γραπτή απάντηση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις σε Παράλληλη Στήριξη μετά από ερώτημα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κατατεθεί από τον Οκτώβριο και στο οποίο γινόταν λόγος για καθυστέρηση των προσλήψεων.

Ο υφυπουργός Παιδείας στη γραπτή του απάντηση με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου αναφέρει ότι σύμφωνα με το Ν3699/2008 ο χρόνος υποβολής αιτήσεων Παράλληλης Στήριξης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Παράλληλα δίνονται αριθμητικά στοιχεία για τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τα τέλη περίπου Νοεμβρίου ενώ γίνεται γνωστό ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που παρουσιάστηκαν για υπηρεσία, χωρίς να περιλαμβάνονται όσοι παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία, έφθανε τους 1.297.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΕΣΠΑ
ΠΔΕ
ΣΥΝΟΛΟ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
1.184
113
1.297

Ο κ. Κορδής με πρόσφατο ενημερωτικό του σημείωμα κάνει γνωστό ότι μέχρι στιγμής στην Ειδική Εκπαίδευση υπηρετούν συνολικά 1468 αναπληρωτές (274 στην παράλληλη στήριξη μέσω ΕΣΠΑ, 152 στην εξατομικευμένη μέσω ΠΔΕ και 1042 στην εξατομικευμένη μέσω ΕΣΠΑ).

Ο υφυπουργός Παιδείας στην κατακλείδα της απάντησής του αναφέρει ότι στόχος του ΥΠΑΙΘ είναι η διασφάλιση της επάρκειας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και η απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη μέσω των νέων πιστώσεων του ΕΣΠΑ που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας το Νοέμβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.