Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Στο μισό μειώθηκαν οι θάνατοι από ελονοσία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ρυθμός θνησιμότητας μειώθηκε κατά 47% παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Σημαντική μείωση καταγράφηκε τα τελευταία 13 χρόνια στα ποσοστά των θανάτων εξαιτίας της ελονοσίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Οργανισμός, σε μια έκθεση με τίτλο «World Malaria Report 2014», ο ρυθμός θνησιμότητας εξαιτίας της ασθένειας αυτής μειώθηκε κατά 47% παγκοσμίως από το 2000, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν έπεσε από 173 εκατομμύρια το 2000 σε 128 εκατομμύρια το 2013.

«Έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και οι άμυνές μας λειτουργούν» ανέφερε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Δρ. Μάργκαρετ Τσαν και συνέχισε: «Όμως πρέπει να κάνουμε διαθέσιμα αυτά τα εργαλεία σε πολύ περισσότερους ανθρώπους, αν θέλουμε τα οφέλη αυτά να είναι βιώσιμα».

Η έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Time, απέδωσε την πρόοδο που έχει γίνει σε σχέση με την καταπολέμηση της ελονοσίας στην αυξημένη πρόσβαση σε εμποτισμένες με εντομοκτόνα κουνουπιέρες και στη βελτιωμένη διάγνωση και θεραπεία, αλλά παραδέχεται ότι πρέπει ακόμη να γίνει πολλή δουλειά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.