Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ενέσιμο τζελ για προσωρινή ανδρική αντισύλληψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάζεται ως αναστρέψιμη και εναλλακτική λύση αντί της βαζεκτομής.

Μια νέα επιλογή μπορεί να υπάρξει σύντομα, σε ό,τι αφορά την αντισύλληψη, για τους άνδρες που δε θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δε θέλουν να προχωρήσουν σε βαζεκτομή ή δε θέλουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ εργάζονται επάνω στη δημιουργία ενός νέου προϊόντος, που θα ονομάζεται «Vasalgel» και δεν είναι άλλο από ένα ενέσιμο «εμπόδιο», το οποίο θα «σφραγίζει» το σπερματικό πόρο (το μικρό σωλήνα που μεταφέρει το σπέρμα).

Το τζελ θα λειτουργεί ως φίλτρο, έτσι ώστε να εμποδίζει το πέρασμα του σπέρματος, επιτρέποντας τη διέλευση άλλων υγρών. Σε αντίθεση όμως με τη βαζεκτομή η διαδικασία αυτή θα είναι πολύ εύκολα αναστρέψιμη.

Το μακράς διαρκείας, μη-ορμονικό αντισυλληπτικό απαιτεί μια διαδικασία παρόμοια με μια μη χειρουργική βαζεκτομή, όπου το τζελ θα εισάγεται στον σπερματικό πόρο, αντί να γίνεται μικρή τομή με νυστέρι, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

«Αν ένας άντρας θέλει να αποκαταστήσει τη ροή του σπέρματος, είτε έχουν περάσει μερικοί μήνες ή χρόνια, το τζελ μπορεί να απομακρυνθεί με τη χρήση μία ακόμη ένεσης» αναφέρουν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια εναλλακτική λύση αντί της βαζεκτομής, ωστόσο τονίζουν ότι η μέθοδος αυτή σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και πως γι’ αυτά απαιτείται η χρήση προφυλακτικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.