Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

4 χρόνια αναμονή για τη σύνταξη - Παραδείγματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έμφραγμα έχουν προκαλέσει στα δύο μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ, χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχοι που περιμένουν για να πάρουν την κανονική τους σύνταξη ακόμη και 4 χρόνια.

Στη λίστα αναμονής βρίσκονται αυτή τη στιγμή 163.000 αποφάσεις για την απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε περίπου 90.000 δικαιούχους, ενώ μέσα στο 2015, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, αναμένεται η έξοδος άλλων 50.000, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».



Και στις προσωρινές

Οι ουρές μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και μάλιστα σε σημείο που ακόμη και η έκδοση των προσωρινών συντάξεων να υπερβαίνει τους δύο και τρεις μήνες στο ΙΚΑ, ενώ βάσει νόμου οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να παίρνουν το 80% της κανονικής σύνταξης εντός 45 ημερών αν έχουν ένα Ταμείο και εντός 75 ημερών αν έχουν διαδοχική ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς.

Σε ορισμένα Ταμεία μάλιστα (ΤΑΠ-ΟΤΕ) η αναμονή για την έκδοση προσωρινής σύνταξης φτάνει και τους 5 μήνες και στον ενάμιση χρόνο από την υποβολή της αίτησης βγαίνει η κανονική.

Ακόμη και στους κλάδους μηχανικών, γιατρών και δικηγορών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων η προσωρινή σύνταξη βγαίνει σε 3 με 4 μήνες.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στον ΟΑΕΕ με την προσωρινή σύνταξη, ενώ η κανονική για όσους βγαίνουν με διαδοχική φτάνει και στα δύο χρόνια. Αν μάλιστα μεσολαβεί και χρόνος επικουρικής ασφάλισης οι καθυστερήσεις φτάνουν και τα τρία χρόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.