Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Υποβολή δικαιολογητικών για 1.914 πρωτοετείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλά τα νέα για τους 1.914 πρωτοετείς φοιτητές, που εμπίπτουν στην κατηγορία «οικονομικών κριτηρίων». Από χθες μπορούν να εισέρχονται στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014», όπου θα ενημερώνονται για το Τμήμα, την Εισαγωγική Κατεύθυνση, τη Σχολή και το Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής, στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν περαιτέρω απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη από την παραμονή Χριστουγέννων αποστείλει τους αντίστοιχους πίνακες στις γραμματείες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίες με τη σειρά τους καλούνται σε διάστημα πέντε ημερών από την παραλαβή να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες, εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Επισημαίνεται ότι η διάρκεια υποβολής των πιστοποιητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ μέρες. Έτερο ευνοϊκό μέτρο για τους φοιτητές είναι η νομιμοποίηση της διπλής εξεταστικής. Συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, μετά το πέρας του χειμερινού εξαμήνου, κάθε φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί σε όλα τα μαθήματα που διδάχθηκε σε προηγούμενα εξάμηνα.

Παράλληλα, ψηφίστηκαν και άλλες τροπολογίες, που φέρνουν έναν «αέρα» ανανέωσης στο ελληνικό εκπαιδευτικό τοπίο. Συγκεκριμένα, ιδρύονται στα ΑΕΙ προγράμματα σπουδών, στα οποία η διδασκαλία θα γίνει σε ξένη γλώσσα και θα απευθύνονται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς, που δεν προέρχονται από χώρα-μέλος της Ε.Ε. και δεν έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό λύκειο. Η φοίτηση στα εν λόγω προγράμματα θα απαιτεί την καταβολή διδάκτρων εκ μέρους των ξένων φοιτητών.

Στην ίδια φιλοσοφία ορίστηκε μέσω τροπολογίας η ίδρυση τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αιγαίου για τουριστικές, ναυτιλιακές σπουδές, όπου τα μαθήματα θα παραδίδονται στα αγγλικά. Αντίστοιχα, ψηφίστηκε η ίδρυση τμήματος πρώτου κύκλου ελληνικών σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.