Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το παιχνίδι που επιτρέπει στα μωρά να ανεβάζουν selfies στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Λάουρα Κορνέτ είναι μια νεαρή σχεδιάστρια από την Ολλανδία. Την ενοχλούσε που οι φίλοι της στο Facebook ανέβαζαν συνεχώς φωτογραφίες των μωρών τους. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε, τα μισά μωρά εμφανίζονται online από την πρώτη μέρα της γέννησής τους. "Κανείς όμως δεν τα έχει ρωτήσει εάν συμφωνούν να ανεβαίνουν οι φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο", σκέφτηκε.

Όπως αναφέρει το CNN, αυτός ο συλλογισμός την οδήγησε στη δημιουργία ενός παιχνιδιού του New Born Fame που επιτρέπει στα μωρά να βγάζουν selfies και να τις ποστάρουν στα social media. Σύμφωνα με την ίδια στόχος της ήταν να ξεκινήσει ένας διάλογος αναφορικά με το ποιος έχει το δικαίωμα να ανεβάζει στο διαδίκτυο φωτογραφίες βρεφών.





Έφτιαξε λοιπόν ένα κινητό, με μαλακά παιχνίδια που έχουν το σχήμα του λογότυπου του Facebook και του πουλιού-σήματος κατατεθέν του Twitter. Η συσκευή κρέμεται από την κούνια και όταν το μωρό την αγγίξει βγάζει φωτογραφία ή βίντεο και την ανεβάζει αυτόματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το New Born Fame, που ήταν το project της νεαρής κοπέλας στο πλαίσιο των σπουδών της στην Ακαδημία του Αϊντχόβεν, αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις. Κάποιοι εξοργίστηκαν λέγοντας ότι είναι τρελή να εκθέτει τα μωρά στα social media. Αυτό την ικανοποίησε..."Είμαι χαρούμενη γιατί αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο..." είπε.

Όπως σημείωσε, αρχικά θεωρούσε ότι η ιδέα να βγάζουν selfies τα μωρά ήταν λίγο ανατριχιαστική. "Κάποιοι φοβήθηκαν μόνο στην ιδέα, θεωρώντας ότι είναι κάτι σαν Big Brother που παρακολουθεί τα παιδιά τους", τόνισε.


Όμως άλλοι ξετρελάθηκαν με το gadget και θέλουν να το αγοράσουν, παρότι δεν είχε σχεδιαστεί για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Τώρα, η Λάουρα τροποποιεί το αρχικό σχέδιο έτσι ώστε η συσκευή να βγάζει μεν φωτογραφίες και βίντεο όμως να μην τα στέλνει αυτόματα στο Facebook-Twitter παρά στα κινητά τηλέφωνα των γονιών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.