Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Καλωσόρισε το 32ο παιδί του και έχει βάλει στόχο τα 50

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύγαμος Τούρκος θέλει να μεγαλώσει κι άλλο την οικογένειά του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλλημένα προτρέψει τους πολίτες της χώρας του να αποκτήσουν τουλάχιστον από τρία παιδιά ανά οικογένεια.

Ένας 54χρονος Τούρκος… έχει μάλλον χάσει το μέτρημα, καθώς πριν από λίγο καιρό καλωσόρισε το 32ο παιδί του, ενώ όπως δηλώνει ο ίδιος έχει βάλει «στόχο» να φτάσει τα 50 παιδιά.

Ο Halit Tekin, που ζει στην επαρχία Hatay έχει τέσσερις συζύγους. Η μοναδική νόμιμη σύζυγός του, Nihal Tekin, τον παντρεύτηκε το 1982 όταν ήταν μόλις 15 χρονών. Ο Halit στη συνέχεια παντρεύτηκε «ανεπίσημα» τις Gül Şaşar (41 ετών σήμερα), Zekiye Koğu (41) και Fatma Budak (54), καθώς η πολυγαμία είναι παράνομη στη χώρα του.

«Έχω 32 παιδιά και τα 12 είναι αγόρια.Τα αγαπάω όλα. Αν μου το επιτρέψει η υγεία μου και Θεού θέλοντος, θέλω να αποκτήσων 50 παιδιά» δήλωσε ο ίδιος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Doğan News Agency.



Ο Halit έχει ακόμη 18 εγγόνια από πέντε παιδιά του.

Υποστηρίζει ότι οι γυναίκες του δεν έχουν προβλήματα μεταξύ τους και πως όλες ζουν σε ξεχωριστά σπίτια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, το 2013 μια έρευνα είχε αποκαλύψει, ότι περίπου 372.000 άντρες στην Τουρκία ήταν πολύγαμοι, με τη νοτιοανατολική επαρχία Şanlıurfa να κατέχει τα «πρωτεία» της πολυγαμίας.

Παρότι ο νόμος την απαγορεύει, ένα σημαντικό ποσοστό Τούρκων παντρεύονται «επιπλέον συζύγους» σε μη αναγνωρισμένες, ανεπίσημες θρησκευτικές τελετές.

Στην τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την ισότητα των φύλων (Global Gender Gap Report 2014), που δημοσιοποιήθηκε στις 28 του περασμένου Οκτώβρη, η Τουρκία κατατάχθηκε στην 125η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.