Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Στην ουρά για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατί δεν πληρώνονται 500.000 δικαιούχοι.

«Αλαλούμ» με την έναρξη καταβολής του επιδόματος θέρμανσης επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας περιμένουν «στην ουρά» να τους καταβληθεί το επίδομα, παρά το γεγονός ότι και η καταβολή του έχει εγκριθεί και το σχετικό κονδύλι έχει βρεθεί.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση στη γνωστή γραφειοκρατία που διέπει το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα στην αναμονή της έκδοσης μιας εσωτερικής εγκυκλίου, η οποία θα ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το δημόσιο ή άλλες οφειλές των δικαιούχων.

Με λίγα λόγια αν και τελειώνει ο Νοέμβρης και οδεύουμε ολοταχώς στην καρδιά του χειμώνα, χιλιάδες συμπολίτες βρίσκονται στο περίμενε προκειμένου να βάλουν πετρέλαιο και να ζεσταθούν.

Το επίδομα θέρμανσης διατηρήθηκε και φέτος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά διαμορφώνεται στα 65 λεπτά ανά λίτρο.

Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Για την καταβολή του επιδόματος απαιτείται η υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω του taxisnet.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.