Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πότε βγαίνει η απόφαση του ΣτΕ για τη μείωση των ωρών στη β' ξένη γλώσσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντός διμήνου-τριμήνου αναμένεται η απόφαση.

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στο γυμνάσιο βρίσκονται οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί.

Κατά το παρελθόν τα γερμανικά και τα γαλλικά διδάσκονταν 3 ώρες στην Α , στη Β καθώς και στη Γ τάξη των γυμνασίων, ωστόσο η υπ’ αριθμόν 54530/Γ2/2.6.2005 Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε με αποτέλεσμα οι ώρες της β ξένης γλώσσας να μειωθούν σε 2 σε όλες τις τάξεις των γυμνασίων ενώ αυξήθηκαν οι ώρες της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Οι σύλλογοι των καθηγητών ξένων γλωσσών γαλλικής και γερμανικής γλώσσας κατέφυγαν από κοινού στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικώντας πίσω τις ώρες που έχασαν. Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμόν 1359/2013 απόφασή του έκανε δεκτή -καταρχήν- την μη νομιμότητα της μείωσης των ωρών διδασκαλίας των δύο βασικών ευρωπαϊκών γλωσσών Γαλλικής και Γερμανικής.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας κ. Στέφανο Α. Τσιμσίρη σχετικά με το χρόνο έκδοσης της απόφασης ο οποίος μας δήλωσε ότι εντός διμήνου – τριμήνου, κατά εύλογη εκτίμηση, πρέπει να ανακοινωθεί, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Σχετικά με το αποτέλεσμα της απόφασης ο κ. Τσιμσίρης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η απόφαση θα είναι υπέρ των καθηγητών γαλλικής και γερμανικής γλώσσας. «Και νομικά έστεκε και το 5μελές το δέχτηκε» δήλωσε μεταξύ των άλλων ο νομικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

Να σημειώσουμε ότι η μείωση των ωρών στη β' ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο συνοδεύτηκε από αύξηση των ωρών στα Αρχαία Ελληνικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.