Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι λόγοι για τους οποίους οι άντρες παίρνουν διαζύγιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βάζουμε και στοίχημα ότι στην κορυφή της λίστας περιμένετε να δείτε την απιστία!


Κι όμως, κάθε χρόνο ακόμα και οι άντρες που έχουν τις πιο πιστές γυναίκες του κόσμου καταθέτουν αίτηση διαζυγίου! Τι σημαίνει αυτό; Ρωτήσαμε τους σύμβουλους σχέσεων να μας πουν ποιες άλλα αιτίες κάνουν τους άντρες να θέλουν να χωρίσουν και οι απρόσμενες απαντήσεις τους αποτελούν ενδείξεις για το πώς να κρατήσετε το γάμο σας στερεό.
Έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας

Οι άνδρες κατανοούν το γεγονός ότι οι γυναίκες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του «Έχω βάλει μερικά κιλάκια» και του «Έχω βάλει τόσα κιλά που με ανακάλυψε το Discovery Channel σε μια παραλία και αποφάσισε να το κάνει ρεπορτάζ.» Ο Sherry Amatenstein, ο οποίος είναι οικογενειακός σύμβουλος στη Νέα Υόρκη λέει «Αν μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται αρκετά για την εικόνα της, ο άντρας της αργά ή γρήγορα θα αναρωτηθεί αν ενδιαφέρεται ακόμα για εκείνον.» Άλλωστε την ίδια απορία δεν θα είχατε κι εσείς αν ο σύντροφός σας δεν ασχολιόταν καθόλου με την εμφάνισή του; Πετάξτε λοιπόν τα γκρι εσώρουχα, φρεσκάρετε την ρίζα των μαλλιών σας και ανανεώστε λίγο την γκαρνταρόμπα σας!

Λέτε πάντα «όχι»

«Αν είστε συνέχεια αρνητικές όπως τα δίχρονα παιδάκια αργά ή γρήγορα θα σας παρομοιάσει με την μητέρα του και όχι με κάποια με την οποία μπορεί να περνάει καλά, να διασκεδάζει και γενικότερα να είναι ανοιχτή σε προτάσεις», λέει ο Amatenstein. Ακόμα κι αν είστε αρνητικές για το καλό του συζύγου σας προσπαθήστε να συμβιβαστείτε. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα σας προτείνει να πάτε μια βόλτα με την Harley, φορέστε το κράνος και κάντε του το χατίρι. Ακούστε και τις δικές του επιθυμίες, αν θέλετε να σώσετε τον γάμο σας.

Αισθάνεται ότι δεν τον σέβεστε

Αντισταθείτε στα αστειάκια στο Facebook με το αγαπημένο του άθλημα, π.χ στο μπάσκετ, τύπου «Δεν μπορείς καν να ντριμπλάρεις» κάνοντας τον ρεζίλι μπροστά σε όλους του τους φίλους. «Ο σύζυγός σας έτσι αισθάνεται υποτιμημένος» συμβουλεύει η σύμβουλος σχέσεων Rosalind Sedacca. «Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια είναι τα θεμέλια σε κάθε γάμο», προσθέτει. Αν ο άντρας σας αισθανθεί ότι δεν τον εκτιμάτε και δεν τον σέβεστε θα απομακρυνθεί με τον καιρό. Στο μεταξύ όμως, μπορεί να υπάρξουν άλλες γυναίκες που να είναι πρόθυμες να τον αντιμετωπίζουν με θαυμασμό. Δείτε το κι αυτό!

Δεν συνεργάζεστε στα οικονομικά

Εάν δεν υπάρχει καμία συνεννόηση στα οικονομικά και διαχειρίζεστε με εντελώς διαφορετικό τρόπο τα οικονομικά σας, αργά ή γρήγορα θα δείτε τον γάμο σας να καταρρέει, υποστηρίζει ο Amatenstein. Οι περίεργες συμπεριφορές, η απόκρυψη μεγάλων αγορών αλλά και η σπατάλη ή η τσιγκουνιά θα φέρουν διαμάχες. Ποια είναι η λύση; Καθίστε μαζί ένα βράδυ και συνθέστε τη λίστα των ονείρων σας για να δείτε αν συμφωνείτε έστω περίπου. Σας αρέσουν οι πολυτέλειες και δεν μπορείτε να τις απαρνηθείτε; Συμβιβάζεστε και με τα λίγα και θέλετε να αποταμιεύετε; Ονειρεύεστε και οι δύο μια πρόωρη συνταξιοδότηση ώστε να ταξιδέψετε μαζί στο μέλλον, οπότε εργάζεστε προς αυτή την κατεύθυνση; Αν πάντως δεν μπορέσετε να βρείτε κοινό έδαφος, συμβουλευτείτε έναν οικονομικό σύμβουλο ή… τους γονείς σας!
Δεν τον κάνετε ποτέ να αισθάνεται σαν τον Σούπερμαν!

«Οι άντρες μένουν σε ένα γάμο όσο αισθάνονται ότι είναι η σωτηρία της συζύγου τους», λέει ο Tracy Thomas, ψυχολόγος στο Σαν Φρανσίσκο. Δοξάστε τον σύζυγό σας κάθε φορά που σας παρουσιάζεται η ευκαιρία με λόγια όπως «Αγάπη μου, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εσένα;!» Είναι υποτιμητικό να τον αντιμετωπίζετε σαν ένα μικρό αγόρι. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα σας πάρει τηλέφωνο ενώ είστε στη δουλειά σας και πελαγώνετε μην ξεχάσετε να του πείτε «Όταν με παίρνεις τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ημέρας με κάνεις πολύ ευτυχισμένη που ακούω τη φωνή σου!» Αν του εκφράζετε τον θαυμασμό σας, ο γάμος σας το πιθανότερο είναι να μη βαλτώσει ποτέ!

Διαφωνείτε στον τρόπο ανατροφής των παιδιών σας

Ίσως εκείνος να είναι αδύναμος, να μη μπορεί να λέει όχι στα παιδιά και να τους αγοράζει συνεχώς λιχουδιές. Εσείς από την άλλη είστε οπαδός της υγιεινής διατροφής και φοβάστε ότι τα παιδιά σας με αυτόν τον τρόπο δεν θα μάθουν ποτέ την αξία του χρήματος. Προσπαθήστε να βαδίζετε στο ίδιο μονοπάτι, όσο μπορείτε και να μην υπονομεύετε ούτε να δυσανασχετείτε ο ένας με τον άλλον. Συμφωνήστε τουλάχιστον στα βασικά, όπως στην ώρα του ύπνου, στην καθημερινή μελέτη για το σχολείο και στις συνέπειες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Όταν επίσης δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό καλό είναι να υποχωρείτε και να τον αφήνετε ως πατέρα και ως άντρα του σπιτιού να παίρνει εκείνος τις αποφάσεις.

Αισθάνεται παραμελημένος

Μήπως έχετε εστιάσει όλη την προσοχή σας στα παιδιά και την καριέρα σας και καθόλου στον σύζυγό σας, τόσο πολύ μάλιστα που τον κάνετε να αισθάνεται σαν ένα παλιό έπιπλο; Αφιερώστε λίγη ώρα από την καθημερινότητά σας μόνο να τον ακούσετε ή να γελάσετε μαζί. Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή; Όταν χαλαρώνετε στον καναπέ και πίνετε ένα ποτήρι κρασί ή στο κρεβάτι λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Προσπαθήστε μόνο να μην μιλάτε για πράγματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά, με τη δουλειά ή κάτι άλλο αγχωτικό. Συζητήστε ή κάντε άλλα πράγματα, περισσότερο διασκεδαστικά!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.