Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μια μεσαιωνική πόλη χτισμένη κάτω από τεράστιες πέτρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα σπίτια βρίσκονται ανάμεσα ή κάτω από βράχους 200 τόνων.

Πώς θα σας φαινόταν να μένατε σε ένα σπίτι, που η στέγη του ζυγίζει όσο ένα κρουαζιερόπλοιο; Δεν ακούγεται και τόσο ιδανικό.

Αυτή είναι, όμως, η πραγματικότητα για τους κατοίκους της πορτογαλικής πόλης Monsanto, οι οποίοι αποφάσισαν να φτιάξουν τα σπίτια τους σε ένα φυσικό περιβάλλον, γεμάτο γιγαντιαίους ογκόλιθους γρανίτη.

Στο ορεινό αυτό μεσαιωνικό χωριό, τα σπίτια βρίσκονται ανάμεσα ή κάτω ή και μέσα σε βράχους, που αγγίζουν σε βάρος τους 200 τόνους.

Οι γιγαντιαίοι βράχοι έχουν χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν τοίχοι, πατώματα και το πιο εκπληκτικό, στέγες σπιτιών, μερικά από τα οποία έχουν χτιστεί τον 16ο αιώνα.

Το 1938, το Monsanto ονομάστηκε «Η πιο πορτογαλική πόλη της Πορτογαλίας», αν και το ξεχωριστό φυσικό του περιβάλλον, απέχει πολύ από μια συνηθισμένη πόλη.

Η πόλη ανήκει στο δήμο Idanha-a-Nova, που βρίσκεται στην ανατολική Πορτογαλία, κοντά στα ισπανικά σύνορα και είναι χτισμένη 750 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, προσφέροντας μαγευτική θέα στην γύρω περιοχή.

Οι 800 κάτοικοι του Monsanto προτιμούν τα γαϊδουράκια για τις μετακινήσεις τους, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό το μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης.

Δείτε τις θεαματικές εικόνες της Xalima Miriel:


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.