Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Θα απελάσουν τον "οδοντίατρο του τρόμου"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα δικαστήριο στην Ολλανδία έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την απέλαση στη Γαλλία του «οδοντιάτρου του τρόμου», ενός Ολλανδού που θεωρείται ύποπτος ότι τραυμάτισε σοβαρά δεκάδες ασθενείς του όταν εργαζόταν σε περιοχή στα κεντρικά της χώρας.

Ο Μαρκ φαν Νίροπ, 50 ετών, τον οποίο τα ΜΜΕ αποκαλούν «οδοντίατρο του τρόμου» ή «οδοντίατρο-χασάπη» κατηγορείται για «κακοποιήσεις ασθενών, υπεξαίρεση χρημάτων και απάτες» επισήμαναν σε μια ανακοίνωσή τους οι δικαστές του δικαστηρίου του Άμστερνταμ.

Τουλάχιστον 2.800 ασθενείς του οδοντιάτρου υπέφεραν κατά τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία τους υπέβαλε. Τα προβλήματα που προκάλεσε στην υγεία τους εκτείνονται «από την αρχή σηψαιμίας ως το έμφραγμα, περνώντας από κάθε είδους οδοντικό πρόβλημα», σύμφωνα με τα θύματά του.

Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο οδοντίατρος προχωρούσε σε εξαγωγές υγιών δοντιών χωρίς λόγο και χρέωνε καταχρηστικά υψηλά ποσά τους πελάτες του.

Ο κατηγορούμενος αντιτασσόταν στην απέλασή του, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από «προβλήματα ψυχικής υγείας» περιλαμβανομένων «ζητημάτων σεξουαλικής ταυτότητας και αυτοκτονικών τάσεων» που απαιτούν μια θεραπεία που είναι διαθέσιμη, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο στην Ολλανδία.

Το δικαστήριο έθεσε ως όρο για την απέλασή του το να εισαχθεί σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.
Στον 50χρονο οδοντίατρο ασκήθηκε δίωξη τον Μάιο του 2013 από τη γαλλική δικαιοσύνη έπειτα από τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει δεκάδες ασθενείς. Στον ίδιο απαγορεύθηκε προσωρινά να ασκεί το επάγγελμά του και τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση, αφού κατηγορήθηκε για «ηθελημένες βιαιοπραγίες που προκάλεσαν μόνιμο ακρωτηριασμό», «υπεξαίρεση», «πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων».

Παραβιάζοντας τους όρους της δικαστικής επιτήρησης, ο ίδιος μετέβη στον Καναδά το Δεκέμβριο του 2013. Τότε η γαλλική δικαιοσύνη εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κι ο οδοντίατρος συνελήφθη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά τη σύλληψή του, δήλωσε ότι είχε σκοτώσει τη δεύτερη σύζυγό του το 2006 στην Ολλανδία.
Το Νοέμβριο του 2008 ο Μαρκ φαν Νίροπ εγκαταστάθηκε στο Σατό-Σινόν, στο Νιέβρ της Γαλλίας (κεντρικά), όπου υπήρχε μεγάλη έλλειψη ιατρών. Έγινε δημοφιλής στην τοπική κοινωνία και απέκτησε ένα μεγάλο πελατολόγιο.

Οι ασθενείς του όμως σύντομα αντιλήφθηκαν ότι προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους: εξαγωγές υγιών δοντιών, εργαλεία ξεχασμένα μέσα σε στοματικές κοιλότητες, αλλεπάλληλες μολύνσεις...

«Υποστήριξε ότι θα κάνει 17 θεραπείες σε 17 διαφορετικά δόντια της συζύγου μου μέσα σε διάστημα 10 λεπτών και μας χρέωσε θεραπεία σε ένα δόντι που η ίδια είχε βγάλει 10 χρόνια νωρίτερα», κατήγγειλε ο σύζυγος ενός θύματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.