Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Μια 14χρονη “ταΐζει” τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα τεράστιο λάχανο οδήγησε τη μικρούλα Katie σε μια εξαιρετικά απλή αλλά και τόσο σημαντική ιδέα.



Όταν πήγαινε στην τρίτη δημοτικού, η Katie Stagliano έφερε στο σπίτι ένα σπορόφυτο λάχανου για σχολική εργασία. Η φροντίδα της Katie έκανε το λάχανο να μεγαλώσει υπερβολικά και να φτάσει τα 18 κιλά.

Η 9χρονη τότε Katie σκέφτηκε ότι το λαχανό της θα μπορούσε να ταΐσει πολλά άτομα. Αυτή η απλή σκέψη οδήγησε την μικρή να αντιληφθεί την ανάγκη για τροφή που υπάρχει στον κόσμο. Το λάχανο έγινε συσσίτιο και το γεύμα μοιράστηκε σε 275 ανθρώπους.

"Σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν την οικογένειά μου. Θα μπορούσε και η δική μου οικογένεια να βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση", αναφέρει. "Στα εννιά μου δεν καταλάβαινα ακριβώς την πολυπλοκότητα του ζητήματος της παγκόσμιας πείνας. Αυτό που ένιωθα ήταν ότι υπήρχαν οικογένειες στην περιοχή μου που δεν είχαν να φάνε. Είχα μια αυλή, όπου μπορούσα να καλλιεργήσω φρέσκα λαχανικά και να τα δωρίσω σε οικογένειες που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην τροφή. Μια απλή σκέψη που μπορεί να δώσει λύση τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο στο πρόβλημα της πείνας".

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, χάρη σε αυτή την απλή αλλά τόσο δυνατή ιδέα της Katie, έχουν δημιουργηθεί 27 λαχανόκηποι σε 75 πολιτείες των ΗΠΑ, τους οποίους φροντίζουν νέα παιδιά, παρέχοντας φρούτα και λαχανικά στα συσσίτια της περιοχής τους.

Στα 15 της η Katie έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 200.000 δολάρια για τον σκοπό της, ενώ άνθρωποι από ολόκληρη τη χώρα προσφέρουν τα χωράφια ή ακόμα και τις αυλές των σπιτιών τους για να συνδράμουν στο έργο της.

Και η προσπάθειά της συνεχίζεται.

Δείτε τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.