Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Αερόσακος για μοτοσυκλετιστές από την Alpinestars

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο από οδηγούς του MotoGP.

Η Alpinestars παρουσίασε το τελευταίο μοντέλο του Tech-Air αερόσακου που εξελίσσει. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα, χωρίς καλωδιώσεις, δοκιμάστηκε από τους οδηγούς της στο MotoGP κατά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Η διαφοροποίηση του νέου αερόσακου της Alpinestars έγκειται στο ότι προστατεύει περισσότερα σημεία του σώματος, σε σχέση με ομόλογα συστήματα, αλλά και με το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας.

Καλύπτονται οι ώμοι οδηγού, η πλάτη, η σπονδυλική στήλη κατά μήκος της καθώς και η λεκάνη, όλα αυτά με έναν ενιαίο αερόσακο. Ο νέος αερόσακος έχει 8 φορές μεγαλύτερο συνολικό όγκο από εκείνο της προηγούμενης γενιάς.

Το αποτέλεσμα των ερευνών και της εξέλιξης που πραγματοποιεί τα τελευταία 12 χρόνια η Alpinestars «απολαμβάνουν» προς το παρόν οι οδηγοί που υποστηρίζει στο MotoGP η εταιρεία, καθώς δεν διατίθεται ακόμη στο εμπόριο.

Το νέο μοντέλο του Tech-Air αερόσακου ετοιμάστηκε μετά από εξέλιξη 2 ετών, έχει συμπαγείς διαστάσεις και πολύ μικρό βάρος. Διαθέτει δε ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα ενεργοποίησης προσφέροντας τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία.



Ο Dani Pedrosa σχολιάζοντας την τεχνολογία Tech-Air, δήλωσε, «Η νέα φόρμα που χρησιμοποιώ για το 2014 έχει επανασχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει τον νέο αερόσακο που προσφέρει προστασία σε περισσότερες περιοχές».

«Απλώνεται από τους ώμους και τα πλευρά, μέχρι χαμηλά στη λεκάνη. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τη νέα φόρμα στις χειμερινές δοκιμές στη Valencia και η αίσθηση, η άνεση και η ελαστικότητα ήταν σαφώς βελτιωμένες. Συνολικά αισθάνομαι ότι έχει γίνει ένα σαφές βήμα εξέλιξης».

Ο Marc Marquez συμπλήρωσε: «Ο νέος αερόσακος είναι άνετος χωρίς σημαντικές διαφορές σε αίσθηση από τον προηγούμενο, παρότι είναι μεγαλύτερος. Είναι θετικό το γεγονός ότι το βάρος είναι ίδιο ενώ προσφέρει μεγαλύτερη προστασία, οπότε είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξη».

Ο Cal Crutchlow πρόσθεσε: «Η τεχνολογία είναι εντυπωσιακή, και μου προσφέρει αυτοπεποίθηση. Όμως ελπίζω να μην χρειαστεί να τον δοκιμάσω στην πράξη. Η Alpinestars είναι πάντα στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται για νέες τεχνολογίες. Η προσαρμογή μου στον νέο αερόσακο ήταν εύκολη ειδικά όταν σκέφτομαι τα οφέλη σε ασφάλεια που προσφέρει».

Η φόρμα εκτός από το σύστημα ενεργοποίησης με αισθητήρες αδράνειας, περιλαμβάνει έναν mini υπολογιστή που καταγράφει τις δυνάμεις που δέχεται το σώμα του οδηγού ανά πάσα στιγμή. Έτσι λειτουργεί και ως «μαύρο κουτί» σε περίπτωση πτώσης.

Η δυνατότητα αυτή είχε δείξει και το τρομακτικό νούμερο των 25 «g» που δέχτηκε στιγμιαία ο Dani Pedrosa κατά την πτώση του στο τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας του Mugello, όταν πήδηξε από τη μοτοσυκλέτα του ενώ κινούνταν με 280 χαω.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.