Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Σχέδιο δράσης κατά του Έμπολα λαμβάνουν 34 αμερικανικές χώρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διοργανώθηκε στην Κούβα διήμερη σύνοδος.

Τριάντα τέσσερις αμερικανικές χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κούβας, ενέκριναν ένα σχέδιο δράσης 30 σημείων για να αποτροπή της εξάπλωσης στην ήπειρο της επιδημίας του ιού Έμπολα, έπειτα από μια διήμερη σύνοδο που διοργανώθηκε στην Αβάνα.

Αξιωματούχοι του τομέα της Υγείας όλων των χωρών της αμερικανικής ηπείρου, με εξαίρεση τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις, πρότειναν «τη σύσταση μιας επιδημιολογικής ομάδας», η οποία θα παρακολουθεί τα πρόσωπα «που προέρχονται από τις χώρες μετάδοσης», επισημαίνεται στην τελική ανακοίνωση της συνόδου αυτής, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Παράλληλα πρότειναν να υπάρξει συνεργασία σε ό,τι αφορά «τη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων μέσω των συνόρων» προς τα εργαστήρια αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας.

«Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασθένεια», διαβεβαίωσε κατά την ομιλία του ο υπουργός Υγείας της Βολιβίας Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες.

Ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον ιό Έμπολα θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Πέδρο Κούρι στην Αβάνα, το ίδιο ινστιτούτο που εκπαίδευσε τα περισσότερα από 250 μέλη του ιατρικού προσωπικού της Κούβας που έχουν ήδη σταλεί για να αντιμετωπίσουν την επιδημία στη δυτική Αφρική.

Κατά την έναρξη της συνόδου, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Νέλσον Αρμπολέντα είχε επισημάνει ότι η χώρα του «είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με όλους όσοι εργάζονται στην περιοχή για να διασφαλιστεί μια αποτελεσματική απάντηση στον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.