Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τα σπίτια της απόλυτης χλιδής!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φέουδα που κοστίζουν μία περιουσία.

Σπίτια μυθικά, που κοστίζουν μία ολόκληρη περιουσία, φιλοξενούν κροίσους που προσφέρουν αβίαστα εκατομμύρια ώστε να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους: να γίνουν ιδιοκτήτες των ακριβότερων και πιο πολυτελών κτιρίων του πλανήτη.

Μεγιστάνες του πλούτου ζουν σε βίλες με δεκάδες δωμάτια, τεράστιους κήπους, πισίνες, τζακούζι, γήπεδα και γενικά όλες τις ανέσεις. Αγοράζουν πανάκριβα και υπερπολυτελή σπίτια, χτίζουν μοναδικά κτίρια με μοναδική αρχιτεκτονική και τα διακοσμούν με απίστευτα υλικά που κάνουν αυτά τα ακίνητα να μην μπορείς εύκολα να τα ξεχάσεις βλέποντάς τα.

Ας δούμε μερικά από τα πιο πιο ακριβά σπίτια του πλανήτη.

Antilla, Ινδία - αξία 1 δισ. δολάρια







Το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο ανήκει στον επιχειρηματία Mukesh Ambani, πρόεδρο της Reliance Industries. Το Antilla βρίσκεται στη Βομβάη και πρόκειται για ένα μοντέρνο πύργο που απασχολεί 600 άτομα προσωπικό. Η αρχιτεκτονική του είναι βασισμένη σε μία ινδική παράδοση που θεωρείται ότι βοηθά στη θετική ενέργεια. Κάθε όροφος έχει μόνο το δικό του σχεδιασμό, αλλά και ξεχωριστά υλικά, με αποτέλεσμα κάθε δωμάτιο να φαίνεται σαν να βρίσκεται σε άλλο σπίτι. Διαθέτει τζακούζι, στούντιο γιόγκα, στούντιο χορού, κινημα­τογράφο, θέατρο, μπαρ, αίθουσα για παιχνίδια και πολλά επίπεδα με υπνοδωμάτια και μπάνια.

Villa Leopolda,Γαλλική Ριβιέρα - αξία 750 εκατ. δολάρια







Κτίστηκε στη Γαλλική Ριβιέρα από τον Λεοπόλδο του Βελγίου το 1902. Πρόκειται για μια βίλα σχεδόν 8.000 τ.μ. με τους εντυπωσιακούς κήπους να κλέβουν την παράσταση. Φήμες θέλουν 50 κηπουρούς να απασχολούνται για τη φροντίδα των κήπων. Έχει 19 δωμάτια, πολλές κουζίνες, δωμάτιο για θέατρο και σινεμά, πισίνες. Ανήκε στον Λιβανέζο τραπεζίτη Edmond Safra και πλέον το έχει η γυναίκα του, Lily Safra.

Penthouse, Λονδίνο - αξία 200 εκατ. δολάρια







Θεωρείται το πιο ακριβό διαμέρισμα στον κόσμο και βρίσκεται στο Hyde Park του Λονδίνου. Κάθε τετραγωνικό μέτρο κοστίζει 60.000 λίρες. Διαθέτει δωμάτιο πανικού, αλεξίσφαιρα τζάμια, κοινόχρηστους χώρους με ιαματικά λουτρά, γήπεδο σκουός, αίθουσες γευσιγνωσίας και 24ωρη υπηρεσία δωματίου.

Fairfield Pond, Χάμπτον, ΗΠΑ - αξία 198 εκατ. δολάρια







Στο Χάμπτον των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται το παλάτι του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ira Rennert. Εκτείνεται σε έκταση 64 στρεμμάτων, διαθέτει 29 δωμάτια και 39 μπάνια, καθώς και μια τεράστια τραπεζαρία 900 τ.μ. Έχει επίσης δύο γήπεδα τένις και χώρο για μπόουλινγκ.

Hearst Mansion, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια - αξία 165 εκατ. δολάρια







Έχει αποτελέσει σκηνικό για το γύρισμα μεγάλων χολιγουντιανών παραγωγών κι έχει φιλοξενήσει τον Τζον Κένεντι και τη Τζάκι στο μήνα του μέλιτος. Την πολυτελέστατη έπαυλη, μεσογειακού στιλ, στο Μπέβερλι Χιλς έκτισε ο μεγιστάνας των εκδόσεων William Randolph Hearst. Διαθέτει 29 δωμάτια, δικό του σινεμά, δικό του κλαμπ και τρεις πισίνες. Εκεί γυρίστηκε η περίφημη ταινία «Ο Νονός» αλλά και ο Σωματοφύλακας με τη Γουίτνεϊ Χιούστον και τον Κέβιν Κόστνερ.
Η συγκεκριμένη έπαυλη είναι διάσημη στο Χόλιγουντ, καθώς στους χώρους της έχουν γυριστεί ορισμένες από τις πιο γνωστές ταινίας, όπως ο Νονός και ο Σωματοφύλακας με τη Γουίτνεϊ Χιούστον και τον Κέβιν Κόστνερ.

Franchuk Villa, Λονδίνο - αξία 161 εκατ. δολάρια







Βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι βικτωριανή βίλα, αλλά διαθέτει πολλά που δεν μπορούσε να τα φανταστεί άνθρωπος εκείνη την εποχή. Κλειστή πισίνα, δωμάτιο πανικού και ιδιωτικό κινηματογράφο μεταξύ άλλων. Αγοράστηκε από την ουκρανή φιλάνθρωπο Elena Franchuk. Διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, υπόγεια πισίνα, κινηματογράφο, δωμάτιο πανικού, σάουνα, γυμναστήριο.

Pinnacle, Μοντάνα, ΗΠΑ - αξία 155 εκατ. δολάρια







Πρόκειται για ένα χειμερινό εξοχικό που έχει δικό του λιφτ που μεταφέρει τους ιδιοκτήτες του στο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο προκειμένου όταν θελήσουν να κάνουν σκι να χρειαστεί απλά να φορέσουν τη στολή τους. Διαθέτει 10 δωμάτια, θερμαινόμενο δάπεδο σε όλο το σπίτι, θερμαινόμενο διάδρομο, τζάκια σε όλα τα μπάνια, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο και αίθουσα μασάζ και φυσικά μοναδική θέα.

The Manor, Λος Άντζελες - αξία 150 εκατ. δολάρια







Είναι ένα αρχοντικό που βρίσκεται στη γειτονιά Holmby Hills του Λος Άντζελες. Κατασκευάστηκε το 1988 από τον παραγωγό Aaron Spelling και είναι το μεγαλύτερο σπίτι στην πολιτεία. Ανήκει σήμερα στην κόρη του βασιλιά της F1, Β. Ecclestone. Έχει 123 δωμάτια, πίστα πάγου για πατινάζ, πολλές πισίνες, τρεις κουζίνες, αθλητικούς χώρους.

Updown Court, Βρετανία- αξία 138 εκατ. δολάρια







Βρίσκεται στη Βρετανία, μόλις 25 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. Διαθέτει 103 δωμάτια, πέντε πισίνες και χρυσές οροφές. Υπάρχει ένα αίθριο για σκουός, μπόουλινγκ, κινηματογράφος, θερμαινόμενος χώρος στάθμευσης και ελικοδρόμιο. Εντυπωσιακά είναι τα φύλλα χρυσού 24 καρατίων σε 22 κρεβατοκάμαρες και 27 μπάνια. Η Βασίλισσα της Αγγλίας κι ο Elton John είναι μεταξύ των διάσημων γειτόνων.

Hala Ranch, Άσπεν, Κολοράντο - αξία 135 εκατ. δολάρια Άσπεν







Το Hala Ranch είναι ένα ακίνητο 380.000 τ.μ. και βρίσκεται στο Άσπεν του Κολοράντο. Αρχικά είχε αγοραστεί και πήρε τον όνομά του από τον πρίγκιπα Bandar bin Sultan. Το κτήμα έχει τιμή 135 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το σπίτι έχει επιφάνεια 5.200 τ.μ. Ο John Paulson αγόρασε το ράντσο για 49.000.000 δολάρια. Ο πρώτος ιδιοκτήτης, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αγόρασε τη γη όταν ήταν πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έφυγε από τις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κεντρικό οίκημα του κτήματος είναι μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο.

Kensington Palace Gardens, Λονδίνο - αξία 128 εκατ. δολάρια







Ανήκει στον μεγιστάνα του χάλυβα Lakshmi Mittal, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Archelor Mittal και αγοράστηκε το 2004. Πρόκειται για ένα αρχοντικό 12 υπνοδωματίων που βρίσκεται στο Λονδίνο. Το πούλησε το «αφεντικό» της F1, Μπ. Εκλεστοουν, και είναι κοντά στο σπίτι του σουλτάνου του Μπρουνέι και στο παλάτι του Κένσιγκτον όπου έζησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Fleur de Lys, Μπέβερλι Χιλς - αξία 125 εκατ. δολάρια Καλιφόρνια







Βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς, καταλαμβάνει περίπου 35.000 τετραγωνικά και έχει 15 υπνοδωμάτια. Διαθέτει ακόμα θέατρο 50 θέσεων, γυμναστήριο, πισίνα, γήπεδο τένις κ.λπ. Το σπίτι ξεκίνησε να κτίζεται το 1996 και ολοκληρώθηκε το 2002. Οι αρχικοί ιδιοκτήτες ήταν ο David Ι. Saperstein και η σύζυγός του. Το 2012, Tamara Ecclestone, δεύτερη κόρη του Bernie Ecclestone, αγόρασε το ακίνητο αυτό που βρίσκεται κοντά στη βίλα The Manor, που ανήκει επίσης στην οικογένεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.