Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τα 8 ψέματα για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα ύψη έχει φτάσει η ανησυχία για τον Έμπολα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μετά τα πρώτα κρούσματα μετάδοσης του ιού εκτός της Δυτικής Αφρικής. Στην Ισπανία, η βοηθός νοσοκόμα που μολύνθηκε, η Τερέσα Ρομέρο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση και τέσσερα ύποπτα κρούσματα που εισήχθησαν για νοσηλεία την Πέμπτη βγήκαν χθες αρνητικά στις πρώτες εξετάσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Σταθερή είναι και η κατάσταση των δύο νοσοκόμων που μολύνθηκαν στο Τέξας, οι αρχές όμως εξακολουθούν να αναζητούν, να ελέγχουν ή και να απομονώνουν ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή είτε με τις ίδιες είτε με την πηγή μόλυνσης τους, τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν, τον πρώτο ασθενή που διαγνώστηκε και υπέκυψε από Έμπολα στις ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε χθες πολλά λάθη και παραλείψεις στις αρχικές προσπάθειες αντιμετώπισης του ιού στη Δυτική Αφρική. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παραπονέθηκαν πως, παρά τις διεθνείς δεσμεύσεις για περισσότερη στήριξη και βοήθεια στις χώρες της περιοχής που πλήττονται περισσότερο, η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.

Ο Έμπολα συνεχίζει να σκοτώνει, κυρίως όμως συνεχίζει να τρομάζει. Ακολουθούν οκτώ διαδεδομένες πλην όμως εσφαλμένες αντιλήψεις για τον ιό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.