Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Με... ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν υπερβεί την ημερομηνία χρήσης και έχουν υποστεί σοβαρές φθορές.

Εκτεθειμένοι στους κινδύνους είναι αρκετοί Ειδικοί Φρουροί στην Κρήτη καθώς αναγκάζονται να φορούν ακατάλληλα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Όπως υποστηρίζουν, τα περισσότερα από αυτά που διαθέτουν, έχουν υπερβεί την ημερομηνία καλής χρήσης ενώ κάποια άλλα έχουν υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της καθημερινής τριβής εδώ και 13 χρόνια, με τη σωματική τους ακεραιότητα να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των ειδικών φρουρών και είχαμε κάνει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να μας χορηγήσουν καινούρια. Αυτό έγινε αλλά σε ένα μικρό βαθμό, αναφέρει ο κ. Τσανακτσίδης και συμπληρώνει πως οι ανάγκες για όλους τους ειδικούς φρουρούς του νησιού απαιτούν περίπου 500 αλεξίσφαιρα. Από αυτά, παραλάβαμε τα 200 όμως χρειαζόμαστε ακόμα 100, συμπληρώνει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών για να καλυφθούν οι βάρδιες της υπηρεσίας, λέει χαρακτηριστικά.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα, όπως γράφει το ekriti.gr, που εδώ και αρκετό καιρό απασχολεί τον κλάδο των ειδικών φρουρών της Κρήτης, γίνεται ακόμη εντονότερο αν σκεφτεί κανείς πως για να λειτουργήσει ομαλά η υπηρεσία και χωρίς κανένα εμπόδιο θα πρέπει ο κάθε ειδικός φρουρός να έχει το δικό του γιλέκο. Δεν γίνεται να φοράμε όλοι το ίδιο γιλέκο, λέει στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Τσανακτσίδης, γιατί ο κάθε ένας έχει διαφορετικό σωματότυπο. Η μη καλή εφαρμογή στο σώμα του συναδέλφου μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες, λέει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως το κόστος για ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο φτάνει μέχρι και 600 ευρώ, χρήματα δηλαδή που δεν είναι σε θέση να διαθέσει ένας που υπηρετεί στο σώμα προκειμένου να το αποκτήσει αν αναλογιστεί κανείς τον μισθό του που φτάνει τα 900 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.