Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πετρέλαιο θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 52,50 έως 1.050 ευρώ θα κυμανθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, που δικαιούνται κατά τη νέα χειμερινή περίοδο (από τις 15-10-2014 έως και τις 30-4-2015) εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία πληρούν τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ήδη υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, οι δικαιούχοι του επιδόματος θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν με τη μορφή προκαταβολής ένα σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης παροχής.

Θα έχουν δηλαδή το δικαίωμα να λάβουν το ¼ του συνολικού ποσού επιδόματος που δικαιούνται πριν ξεκινήσουν να αγοράζουν το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους.

Η προκαταβολή που θα χορηγηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο ισοδυναμεί με το 25% του συνολικού επιδόματος που δικαιούνται με βάση τη γεωγραφική-κλιματική ζώνη στην οποία κατοικεί και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας του.

Τι προβλέπεται:

Δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι:

-Άγαμοι φορολογούμενοι που είχαν συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ 2013 και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

-Έγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα έτους 2013 μέχρι 40.000 ευρώ, οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα έτους 2013 μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιούσια αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Το ισχύον κατά περίπτωση εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Από τη χορήγηση του επιδόματος εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία αναγράφουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ότι φιλοξενούνται, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν εντός του 2013 ΕΙΧ αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται και φέτος σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος.

Ωστόσο, η ποσότητα λίτρων για την οποία θα επιδοτείται ο καταναλωτής με το επίδομα περιορίζεται σε συγκεκριμένα επίπεδα που διαφέρουν ανάλογα με την κλιματική-γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί.

Επίσης, το ανώτατο όριο επιφάνειας πρώτης κατοικίας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ Βάσει των κριτηρίων αυτών, τα συνολικά ποσά του επιδόματος θα κυμανθούν από 52,50 έως και 1.050 ευρώ.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.