Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τα σκυλιά που δίνουν όραση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τον Σεπτέμβριο του 2013 οι καλοκάγαθες δυνάμεις του Σύμπαντος συνωμότησαν και αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα όνειρό μου. Nα φωτίσουν τους σκοτεινούς δρόμους της καθημερινότητάς μου δωρίζοντάς μου τα πιο λαμπερά, φωτεινά και όμορφα μάτια του κόσμου. Τη Μελίτα! Τον πρώτο σκύλο-οδηγό του κέντρου Σκύλοι Οδηγοί-Ελλάδος-Greek Guide Dogs".

Με αυτά τα λόγια ο 55χρονος συνταξιούχος Χρήστος Ζώτος, που έχει πρόβλημα όρασης, περιγράφει πώς άλληξε η ζωή του εδώ και έναν χρόνο, από τότε δηλαδή που χρησιμοποιεί ως σκύλο-οδηγό τη Μελίτα, ένα μπεζ λαμπραντόρ. Τον πρώτο σκύλο-οδηγό που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και έπειτα δόθηκε σε άνθρωπο με προβλήματα όρασης.



Μέσα σε ένα χρόνο η Μελίτα έδωσε στον κ. Ζώτο τη δυνατότητα να ζήσει ξανά πράγματα που έκανε στο παρελθόν ως βλέπων και δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού. "Όταν ένας τυφλός συνοδεύεται από έναν βλέποντα δεν έχει πρωτοβουλία. Εξαρτάται συνεχώς από εκείνον. Ο βλέπων τον καθοδηγεί αλλά μπορεί να μην είναι συγκεντρωμένος 100% σε εκείνον. Έτσι ο τυφλός μπορεί κάπου να σκοντάψει, να χτυπήσει" εξηγεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.