Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

«Πιο αποφασιστική αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επαφές Ομπάμα με Μπαν Κι Μουν και Ολάντ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατά την οποία αμφότεροι συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για «την αποφασιστική αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα είχε επίσης επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, σχετικά με το θέμα κατά την οποία συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις κέντρων θεραπείας στις αφρικανικές χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τον ιό.

Νωρίτερα, ο Ομπάμα ενημερώθηκε, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αξιωματούχους της κυβέρνησης, σχετικά με μια έρευνα που διεξήχθη σε σχέση με «την προφανή παραβίαση των πρωτοκόλλων ελέγχου των λοιμώξεων», σε νοσοκομείο του Ντάλας.

«Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η έρευνα αυτή θα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα και ότι τα στοιχεία που συλλέχθησαν θα πρέπει να ενσωματωθούν στα μελλοντικά σχέδια για την αντιμετώπιση της επιδημίας και να δοθούν σε νοσοκομεία και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε εθνικό επίπεδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.