Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Τα άτομα με αναπηρία δεν τρομοκρατούνται! Να πάρουν θέση εδώ και τώρα υπ. Εργασίας, Πρόνοια, ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 17.09.2014


Αρ. Πρωτ.: 3733

Μόνο τρομοκρατικό σενάριο οριστικής εξαφάνισης των κοινωνικών πολιτικών και της στήριξης στα άτομα με αναπηρία μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό πρωτοσέλιδο και το ρεπορτάζ του Ε.Τ. (17/9/2014), με τίτλο «5+1 αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας».

Στο ρεπορτάζ που επικαλείται «απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες» γίνεται λόγος για το επίσημο άνοιγμα του Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα. Γίνεται λόγος για «Ενιαίες προϋποθέσεις για την χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων, θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων και ψαλίδισμα των φορολογικών απαλλαγών, τελών κυκλοφορίας και αγοράς Ι.Χ.», όπως εισηγούνται στο υπουργείο Εργασίας «υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων, μετά τα όσα έχουν προτείνει το ΚΕΓΙΕ και ο ΟΟΣΑ». Παράλληλα, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Πατσιούρης σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα υποστηρίζει «την ανάγκη αντιμετώπισης των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στη χορήγηση των παροχών αναπηρίας».

Οι πραγματικές στρεβλώσεις αφορούν στην οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους τα χρόνια του μνημονίου. Στρέβλωση αποτελεί η ελάχιστη προστασία που παρέχεται στα άτομα με αναπηρία, σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ, που κατά τα άλλα αποτελεί νόμο του κράτους! Αν φανταστούμε το σενάριο να πραγματοποιηθεί έστω και μία από τις οδηγίες των «υψηλόβαθμων στελεχών» της Πρόνοιας και των Ταμείων, μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για διατεταγμένο σχέδιο εξόντωσης της πλέον ευάλωτης κοινωνικής ομάδας. Στη χώρα που η ανεργία στα άτομα με αναπηρία έχει χτυπήσει κόκκινο, η κοινωνική πρόνοια έχει περιέλθει σχεδόν εξολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια των οικογενειών και το κόστος της αναπηρίας δεν έχει μετρηθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς πιέσεις του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος, η περικοπή οποιασδήποτε από τις ελάχιστες φοροελαφρύνσεις ή μέρους των πενιχρών συντάξεων θα οδηγήσει σε κοινωνική κρίση και σε δυσβάσταχτα περιθώρια επιβίωσης.

Το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί εδώ και τώρα τις ηγεσίες του ΙΚΑ, της Γ.Γ. Πρόνοιας και του υπουργείου Εργασίας να πάρουν θέση δημόσια για όλα τα παραπάνω σενάρια.

Σε κάθε περίπτωση, το αναπηρικό κίνημα σαν μια γροθιά θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την αήθη προσπάθεια τρομοκράτησης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, απ' όπου και αν προέρχεται!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.