Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σεξ μετά την εγκυμοσύνη: Tips για νέους μπαμπάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να φέρει πολλές αλλαγές στη ζωή ενός ζευγαριού ιδιαίτερα στην αρχή όταν όλα είναι πρωτόγνωρα και διαφορετικά.

Μια από τις αλλαγές που θα διακρίνετε ευθύς αμέσως είναι και η ερωτική σας ζωή, και ενώ για τις νέες μητέρες το κεφάλαιο αυτό είναι κάτι που δεν τις απασχολεί τόσο καθώς το σώμα τους δεν είναι ακόμη έτοιμο, οι μπαμπάδες είναι λογικό να αγωνιάτε! Ο καιρός περνάει και η σύζυγός σας δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση για στιγμές…ζεστασιάς!

Πώς όμως ένας άντρας πρέπει να αντιμετωπίσει την περίοδο αυτή; Διαβάστε μερικά tips επιβίωσης για νέους και ερωτευμένους μπαμπάδες!
Το σώμα της προσαρμόζεται

Η γυναίκα σας μόλις γέννησε και με αυτό χρειάζεται να καταλάβετε ότι η διαδικασία του τοκετού έχει κάνει το σώμα της να μην είναι ακόμα έτοιμο για κάποια ερωτική δραστηριότητα. Θα χρειαστεί λοιπόν ένα διάστημα μέχρις ότου το σώμα της αλλά και η ψυχολογία της να είναι έτοιμα. Οι ειδικοί αναφέρουν την διαδικασία του τοκετού σαν ένα «τραύμα» του σώματος το οποίο χρειάζεται ένα διάστημα για να "ξεχαστεί". Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να περιμένουν τουλάχιστον έξι εβδομάδες μέχρι να έχουν ξανά ερωτική επαφή, ενώ κάποιες επιλέγουν να περιμένουν ακόμη περισσότερο εξαιτίας του φόβου μόλυνσης.
Οι ορέξεις σας θα αργήσουν να συμπίψουν

Ακόμη όμως και μετά το απαραίτητο χρονικό διάστημα αποχής και αφού έχετε πλέον το πράσινο φως από το γιατρό σας, είναι πολύ πιθανό εσείς και η γυναίκα σας να μην βρίσκεστε στην ίδια σελίδα της ερωτικής σας ζωής. Κάποιες γυναίκες είναι έτοιμες πιο γρήγορα να κάνουν σεξ ενώ άλλες χρειάζονται περισσότερες εβδομάδες ή και μήνες. Έρευνα που διεξήχθη το 1998 από το Journal of Family Practice έδειξε ότι το μέσο διάστημα για να κάνει μια γυναίκα έρωτα μετά τη γέννα είναι 7 εβδομάδες. Ωστόσο κάθε γυναίκα λειτουργεί διαφορετικά...
Και τώρα τι κάνω;

Επομένως, τι κάνετε όταν η σύντροφός σας δεν είναι έτοιμη; Αρχικά υπομονή και κατανόηση! Προσπαθήστε να την ακούσετε και να καταλάβετε τι έχει ανάγκη. Μετά τη γέννα οι ορμόνες μιας γυναίκας «χτυπάνε κόκκινο» και οι ψυχολογικές μεταπτώσεις πάνε και έρχονται. Είναι λογικό λοιπόν η σύντροφός σας να αισθάνεται ότι σας έχει πλάι της και ότι μπορεί να βασιστεί σε εσάς. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να της επιρρίψετε ευθύνες για την ελλιπή σεξουαλική σας ζωή καθώς αυτό θα χειροτερέψει τα πράγματα. Η γυναίκα σας πρέπει να αισθάνεται ότι έχει τη συμπαράστασή σας για να νιώσει άνετα και ερωτικά.
Δοκιμάστε και κάτι όχι τόσο…σέξι!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται μερικές φορές το να ξυπνήσετε την ερωτική διάθεση της συντρόφου σας γίνεται με τρόπους που μόνο σέξι δεν θα τους έλεγε κάποιος. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να την βοηθήσετε με τις δουλειές του σπιτιού ή προσφερθείτε να κρατήσετε εσείς το μωρό σας για κάποιες ώρες προκειμένου να πάει για μια βόλτα. Κάνοντας πράγματα για εκείνη θα ευνοήσετε μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα ανάμεσά σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι μια γυναίκα που όλη μέρα αλλάζει πάνες και καθαρίζει εμετούς μόνο σέξι δεν μπορεί να νιώθει. Προσφέροντάς της περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα της δώσετε την δυνατότητα να τον αξιοποιήσει σε πράγματα που την κάνουν να νιώθει πιο όμορφη, όπως να πάει στο γυμναστήριο ή να φτιάξει τα νύχια της. Όπως αναφέρει και ο σύμβουλος σχέσεων Ian Kerner, «μεγάλο μέρος της γυναικείας σεξουαλικότητας πηγάζει από την αυτοεκτίμησή της, επομένως είναι σημαντικό να βοηθήσετε ώστε να την ανακτήσει.»
Παλιά, γνωστά παιχνίδια

Επειδή η γυναίκα σας έχει προσωρινά αποσυρθεί από τον ερωτικό στίβο, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι δεν μπορείτε να περνάτε καλά. Τα προκαταρτικά είναι ένας τρόπος για να προετοιμάσετε το έδαφος στην ερωτική σας ζωή. Πέρα όμως από αυτά, οποιοδήποτε άγγιγμα όπως το να της χαϊδεύετε τα μαλλιά ή να της προσφέρετε ένα μασάζ μπορούν να ενθαρρύνουν την μεταξύ σας ερωτική οικειότητα.
Ευχάριστες εκπλήξεις

Φτάνοντας πιο κοντά στη μεγάλη μέρα (ή νύχτα) μπορεί να αντιληφθείτε ότι η σύντροφός σας περιμένει από εσάς ορισμένα νέα ερωτικά κόλπα! Μην ανησυχείτε, δεν κάνετε κάτι εσείς λάθος! Οι βιολογικές όμως αλλαγές που υφίσταται μία γυναίκα στο σώμα της σε συνδυασμό με τις ορμονικές αλλαγές αλλά και τον θηλασμό, μπορεί να την οδηγήσουν στην ανάγκη να επιδοθεί σε νέες σεξουαλικές πράξεις. Η αλήθεια είναι πως το γεγονός αυτό μπορεί να σας αγχώσει λίγο στην αρχή όμως στο τέλος θα το διασκεδάσετε και εσείς!
Ψυχραιμία και όλα καλά θα πάνε!

Μετά από μήνες αποχής είναι λογικό να είστε ενθουσιασμένοι και… ανυπόμονοι για τη μεγάλη στιγμή. Κρατηθείτε όμως! Όσο πιο χαλαροί είστε τόσο πιο εύκολα και οικεία θα γίνει η πρώτη σας σεξουαλική επαφή πάλι μετά από καιρό. Για να νιώσετε άνετα μεταξύ σας πρέπει πρώτα να νιώσετε άνετα με τον εαυτό σας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα μειώσετε το άγχος και τη πίεση των προσδοκιών της πρώτης φοράς αλλά θα το απολαύσετε και περισσότερο!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.