Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Έλεγχους για ναρκωτικά θα εκτελεί η ελβετική Τροχαία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ειδικό τεστ θα διαπιστώνεται αν οι οδηγοί βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών.

Φαίνεται πως η ελβετική υπακοή στους νόμους έχει μειώσει τόσο τα έσοδα από τις κλήσεις, που η αστυνομία, εκτελώντας φυσικά εντολές, προσπαθεί να βρει νέες πηγές εσόδων.

Έτσι τώρα οι ελβετοί Τροχαίοι θα μπορούν, εφόσον το κρίνουν, να υποβάλλουν τους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε έλεγχο ναρκωτικών.

Μέχρι τώρα, όποιος οδηγός ή αναβάτης επεδείκνυε παράξενη συμπεριφορά κατά τον έλεγχο των στοιχείων του και εφόσον το αλκοτέστ αποδεικνυόταν αρνητικό, μπορούσε να οδηγηθεί στα κεντρικά της αστυνομίας για επίσημο έλεγχο.

Με τις νέες διατάξεις η τροχαία της Γενεύης και των επαρχιών της θα είναι εξοπλισμένη με κιτ της συσκευής Drugwipe5s. Η συσκευή μπορεί, λένε, χρησιμοποιώντας τις στοματικές εκκρίσεις (σάλιο) του οδηγού να αποφανθεί μέσα σε λίγα λεπτά αν αυτός οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Στις οδηγίες προς τους αστυνομικούς περιλαμβάνεται η σύσταση της χρήσης του Drugwipe5s με μέτρο, καθώς κάθε σετ μίας χρήσης κοστίζει περί τα 40 ευρώ. Μόνον όταν το αλκοτέστ εμφανίζεται αρνητικό και ο ύποπτος συνεχίζει την «παράξενη» συμπεριφορά, θα πρέπει να καταφεύγουν στον έλεγχο για ναρκωτικές ουσίες.

Στη συνέχεια, εφόσον η συσκευή αποφανθεί θετικά, επειδή τα αποτελέσματά της δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νομικές διαδικασίες, ο ύποπτος πλέον θα πρέπει να ελέγχεται ιατρικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.