Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τα Πάντα προσποιούνται ότι είναι σε… ενδιαφέρουσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος των μεγαλόσωμων και έξυπνων ζώων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ένα τεραστίων διαστάσεων Πάντα, ετοιμαζόταν να γευτεί τα φώτα της δημοσιότητας καθώς θα γεννούσε σε απευθείας σύνδεση από την Κινεζική τηλεόραση, όταν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έληξαν το συναγερμό. Κι αυτό γιατί η χαριτωμένη αρκούδα, υποκρίθηκε την εγκυμονούσα προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής της.

Το 6χρονο Πάντα, ονόματι Ai Hin, παρουσίασε σημάδια εγκυμοσύνης, αλλάζοντας τις διατροφικές τις συνήθειες, μετακινούνταν σπάνια και παρουσίασε αύξηση στην ορμόνη προγεστερόνη, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό δίκτυο Xinhua.

Εντούτοις, μετά από ενδελεχή παρατήρηση από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου, το ζώο έπειτα από δυο μήνες άρχισε να φέρεται φυσιολογικά. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι τα Πάντα μερικές φορές υιοθετούν τις συμπεριφορές που σχετίζονται με την πρόωρη εγκυμοσύνη προκειμένου να κερδίσουν μια ευνοϊκή μεταχείριση.

«Μετά τα προγεννητικά σημάδια, οι ‘μητέρες’ μετακινούνται σε μονόκλινα ‘δωμάτια’ με κλιματισμό και έχουν όλο το εικοσιτετράωρο ειδική φροντίδα», ανέφερε στο ειδησεογραφικό πόρταλ ο Wu Kongju, ειδικός του Chengdu Research Base of Giant Panda.

«Λαμβάνουν επίσης περισσότερα ψωμάκια, φρούτα και μπαμπού, έτσι μερικά έξυπνα Πάντα χρησιμοποιούν αυτό το τρικ προς όφελός τους, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους», καταλήγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.