Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Δεκατρία κρούσματα Έμπολα «άγνωστης προέλευσης» στο Κονγκό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι 12 είχαν έρθει σε επαφή με τη νοσούσα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Κονγκό, μετά τα συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα που εντοπίστηκαν. Μία έγκυος ήταν το πρώτο θύμα του αιμορραγικού πυρετού «άγνωστης προέλευσης» στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ενώ οι υπόλοιποι 12 νεκροί ήταν πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της κατά τη διάρκεια της ασθένειας της είτε μετά το θάνατό της και έως την κηδεία της.

«Πέντε εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες πέθαναν μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός. Τα υπόλοιπα θύματα είναι συγγενείς ή χωρικοί που παρακολούθησαν την κηδεία», είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι γιατροί χαρακτηρίζουν τον αιμορραγικό πυρετό «άγνωστης προέλευσης».

Οι θάνατοι καταγράφηκαν από τις 11 Αυγούστου έως σήμερα, στα βόρεια-δυτικά τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Σύμφωνα με τον Δρ. Φέλι Καμπάνγκε Νούμπι «τα θύματα ανέπτυξαν πυρετό, είχαν διάρροια και εμετό».

Ακόμη 80 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, αλλά κατ' οίκον σε επαρχία στα βορειοδυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας όλοι οι ασθενείς θα παρακολουθούνται καθημερινά για 21 ημέρες. Σε περίπτωση πυρετού, διάρροιας, εμετού ή οποιασδήποτε μορφής αιμορραγίας, θα διακομιστούν σε κέντρα υγείας συμπλήρωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.