Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η Σενεγάλη κλείνει τα σύνορά της με τη Γουινέα λόγω Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 374 τα θύματα του ιού στη Γουινέα.

Η κυβέρνηση της Σενεγάλης έκλεισε την Πέμπτη τα σύνορα της χώρας με τη γειτονική Γουινέα λόγω της επιδημίας του φονικού ιού Έμπολα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Ντακάρ.

«Δεδομένης της εξέλιξης του ιού Έμπολα που αποτελεί ένα πρόβλημα παγκόσμιας σημασίας για τη δημόσια υγεία η Σενεγάλη αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία σύνορά της με τη Δημοκρατία της Γουινέας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Σενεγάλης διευκρινίζει δε ότι το μέτρο αυτό επεκτείνεται και στα «εναέρια και θαλάσσια σύνορα για αεροσκάφη και πλοία από τη Δημοκρατία της Γουινέας, της Σιέρα Λεόνε και της Λιβερίας».

Η Σενεγάλη είχε κλείσει και πάλι τα χερσαία σύνορά της με τη Γουινέα από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου του 2014 αλλά τα άνοιξε «λόγω της θετικής εξέλιξης της επιδημίας», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αμπντουλαγιέ Νταουντά Ντιαλό.

Εξ' αιτίας της επιδημίας, η οποία ξέσπασε στις αρχές του έτους στη Γουινέα, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.350 άνθρωποι από τους οποίους οι 576 στη Λιβερία, οι 374 στη Γουινέα και οι 396 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.