Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Μείωση ΦΠΑ αλά εστίαση προωθεί για την οικοδομή η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φόρμουλα για να δοθεί ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα και να διασωθεί η αγορά.

Στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης βρίσκεται μία κίνηση που θα δώσει νέα ώθηση και θα βγάλει από τη ναφθαλίνη την οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, ώστε να δοθεί μία αναπτυξιακή προοπτική στην ελληνική οικονομία. Ως εκ τούτου το κυβερνητικό και οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη φόρμουλα με την οποία θα μπορέσει να εντάξει την οικοδομή στις φοροελαφρύνσεις. Συγκεκριμένα προωθείται η μείωση του ΦΠΑ, όπως έγινε και στην περίπτωση της εστίασης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η οικοδομή βρίσκεται πρώτη στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, διότι αποτελεί τον κλάδο που έχει πληγεί κατά γενική ομολογία περισσότερο από όλους, ενώ την ίδια ώρα οι σχεδόν 200.000 κατοικίες που βρίσκονται στα αζήτητα και παραμένουν απούλητες, έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση ολόκληρη την αγορά ακινήτων. Την ίδια ώρα στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κατάσταση δύναται να επιδεινωθεί σημαντικά από τον ΕΝΦΙΑ, για αυτό το λόγο επιχειρούν να φέρουν στις επικείμενες διαπραγματεύσεις το Σεπτέμβριο μία φόρμουλα μείωσης του ΦΠΑ που να καθίσταται βιώσιμη και αποτελεσματική.

Τα αποτελέσματα στο πείραμα της εστίασης

Ο τελικός απολογισμός στον ένα και πλέον χρόνο εφαρμογής του μέτρου δείχνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, ότι η απώλεια των εσόδων ήταν μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις της κυβέρνησης, κάτω από τα 120 εκατ. ευρώ δηλαδή και σταδιακά εκτιμάται ότι η ψαλίδα κλείνει περαιτέρω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.