Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Σε διαδικασία έκδοσης οι Υπουργικές Αποφάσεις των μετεγγραφών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Υπουργείο Παιδείας αναζητά λύσεις για τα τμήματα που πλήττονται.

Σε διαδικασία έκδοσης βρίσκονται οι Υπουργικές Αποφάσεις που θα καθορίζουν τις αντιστοιχίες των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων, τη μεταφορά θέσης και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται η έκδοση των πιο πάνω Υπουργικών Αποφάσεων, πιθανόν μέσα στο Σεπτέμβριο ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις μετεγγραφές για να μη χάσουν οι πρωτοετείς φοιτητές το Α εξάμηνο όπως συνέβη το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Ένα στίγμα του χρονικού πλαισίου των μετεγγραφών έδωσε μέσα από συνέντευξη του στο MEGA ο κ. Λοβέρδος ο οποίος και ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύσεις στο διάστημα ενάμιση μήνα που μεσολαβεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια»

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν προσκόμματα σε όσους δικαιούνται τη μετεγγραφή τους, όπως είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, υποψήφιοι που ανήκουν στην κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων αφού η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των τμημάτων θα είναι διαπιστωτική.

Τα πανεπιστήμια εκτιμούν ότι το κύμα των μετεγγραφών θα φθάσει τα 20.000 άτομα και το Υπουργείο Παιδείας αναζητά λύσεις ανάμεσα στις οποίες είναι και η διαφορετική κατανομή χρηματοδότησης υπέρ των τμημάτων που πλήττονται όπως δήλωσε πρόσφατα στο MEGA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους δικαιούχους μετεγγραφής εντάσσεται και η κατηγορία των υποψηφίων με εισόδημα 9.000 ευρώ κατά κεφαλήν και σε ποσοστό 10% των θέσεων επί του αριθμού των εισακτέων. Η μεταφορά των θέσεων πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας ενώ η αίτηση υποβάλλεται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.