Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ασκηθείτε πριν κοιμηθείτε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γυμναστική αργά το βράδυ θα σας κάνει να κοιμάστε καλύτερα.

Λένε ότι δεν πρέπει να γυμναζόμαστε πολύ αργά, γιατί η άσκηση λίγο πριν τον ύπνο δυσκολεύει τον ύπνο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, οι νεαροί συμμετέχοντες που γυμνάζονταν έντονα πριν πέσουν για ύπνο, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου από εκείνους που ανέφεραν ότι απέφευγαν την άσκηση και επέλεγαν πιο ήπιες δραστηριότητες αργά το απόγευμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας -που βασίζονται όμως σε μία μόλις νύχτα- έρχονται σε αντίθεση με τη συνηθισμένη συμβουλή του να αποφεύγει κανείς τις έντονες δραστηριότητες προτού κοιμηθεί, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

«Πιστεύουμε ότι η παρούσα έρευνα έχει την πιθανότητα να ρίξει περισσότερο φως στο κατά πόσο πρέπει να αποφεύγεται ή όχι η βραδινή γυμναστική» ανέφερε ο ερευνητής Serge Brand.

«Τα ευρήματα μπορεί να έχουν ακόμη και πρακτικές συνέπειες, δεδομένου ότι για τους περισσότερους εργαζόμενους και γονείς, οι απογευματινές-βραδινές ώρες συχνά αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία που έχουν για άσκηση» πρόσθεσε.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 52 φοιτητές ηλικίας κατά μέσο όρο 19 ετών, οι οποίοι έπαιζαν κάποιο σπορ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Sleep Medicine, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που ανέφεραν ότι ασχολούνταν με σπορ που απαιτούν μεγαλύτερη ένταση κοιμόντουσαν πιο βαθιά, συγκριτικά με εκείνους που επέλεγαν μέτριας έντασης ασκήσεις.

Η δυνατή γυμναστική συνδέθηκε ακόμη με μεγαλύτερο αίσθημα κούρασης, καλύτερη διάθεση και μικρότερο αίσθημα πείνας το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.